2013. március 28.

Málnaszósz



Ma megint rántott camembert volt a vacsora. :) Még jó, hogy a múltkor írtam, hogy ritkán készítek. Bezzeg most! A minap újra találtam akciós sajtot és nem akartam, hogy ismét sokáig árválkodjanak. ...de hát a rántott camembert-hez gyümölcsös szósz is jár... Mivel rengeteg zamatos málna van a mélyhűtőben, abból készítettem pikáns kísérőt a sajt mellé.


Hozzávalók 4 személyre:
30 dkg málna
3 ek. cukor
1 késhegynyi őrölt fahéj
1 késhegynyi őrölt gyömbér
1 dl víz
2 ek. étkezési keményítő

  1. A málnából két maréknyi szép egész szemet félre teszünk. A többit a cukorral és fűszerekkel együtt egy kis lábasba tesszük és közepes lángon elkezdjük összefőzni.
  2. Mikor a cukor feloldódott és a málnaszemek szétestek, hozzáadjuk a vízben oldott keményítőt és besűrítjük a szószt.
  3. Még forrón, óvatosan belekeverjük az egész málnaszemeket.
  4. Langyosra hűtve tálaljuk.




2 megjegyzés:

  1. Imádom! - Csak ennyit tudok mondani róla. :) Én sajttal még sosem ettem (azt csak áfonyával), de biztos nagyon fincsi lehet mellé. Azok a színek....hmmm...gönyörű!

    VálaszTörlés
  2. :) Igen, igen áfonyával... hú, de finom az is! Itthon málna volt, jó sok, gondoltam, hogy kipróbálom és bejött. Igaz, hogy négy főnek is bőven elég lett volna, de mi simán becsápoltuk ketten. :D

    VálaszTörlés