Nagyon rég hoztam már új receptet. Meg kell hagyni, ez sem egy mai darab. Jókora késéssel, de legalább szezonban sikerül megmutatni nektek. ;)
Szeretem az egytál ételeket. :) Nyáron legfőképp azokat, amik mellett nem kell túl sokáig állni a tűzhely mellett. :D Most, hogy tombol a kánikula és a cukkini szezon, ez az étel jó választás lehet.
A fűszerek karakteres ízét klasszul kiemeli a mentás joghurt, ami amellett, hogy finom, még hűsít és frissít is. :)
Hozzávalók 4 -6 személyre:
70 dkg cukkini
1 nagy csicseriborsó konzerv (sós lében eltéve, 480g)
1 nagy fej vöröshagyma
1 evőkanál mustármag
1 evőkanál édeskés curry
1 evőkanál vaj
2 evőkanál olaj
50 dkg paradicsompüré
1/2 kávéskanál só
- A vajat és olajat egy nagy serpenyőben felhevítjük, majd néhány perc alatt átpirítjuk rajta a mustármagot és a finomra vágott vöröshagymát.
- Hozzáadjuk a kis kockákra vágott cukkinit.
- Ízesítjük a curry-vel, a sóval és kevergetve félpuhára pároljuk.
- Beletesszük a csicseriborsót és egy keveset a levéből, a paradicsompürét és közepes lángon néha átkeverve készre főzzük az ételt.
- Bulgurral, lepénykenyérrel és mentás joghurttal tálaljuk.