Ez az étel amilyen egyszerű, olyan finom. Persze az ízéhez sokat hozzátesz, ha a szabadban, tűz felett készítjük. Attól jó kis füstös aromát kap. :) A húst természetesen grillrácson, serpenyőben, vagy akár sütőben is megsüthetjük, bár e két utóbbi variáció inkább borongós időben ajánlott. ;)
Hozzávalók 4 személyre:
4 szelet tarja
2 evőkanál Gyros fűszerkeverék
2 evőkanál olívaolaj
A körethez:
80 dkg parázsburgonya
2 lilahagyma
2 vöröshagyma
Továbbá:
olaj a sütéshez
- A húst tálba tesszük, fűszerezzük, meglocsoljuk az olívaolajjal és alaposan átforgatjuk. Lefedve 2-3 órát hűtőben pihentetjük.
- Tárcsán, 2-3 dl olajban készre sütjük. Melegen tartjuk.
- A körethez a burgonyát megmossuk, a megtisztított hagymát félbe vágjuk, majd ~0,5 cm vastagra szeljük. A hús után a forró olajba tesszük a burgonyát. Ha szükséges, öntünk alá még olajat.
- Mikor a burgonya félpuha, hozzáadjuk a hagymát is és együtt készre sütjük.
- Szűrőkanállal kiszedjük a hagymás burgonyát, leitatjuk róla a felesleges olajat és a hús mellé tálaljuk. Friss salátát kínálunk hozzá.