Oldalak

2019. augusztus 20.

Fűszeres tarja, hagymás parázsburgonyával









Ez az étel amilyen egyszerű, olyan finom. Persze az ízéhez sokat hozzátesz, ha a szabadban, tűz felett készítjük. Attól jó kis füstös aromát kap. :) A húst természetesen grillrácson, serpenyőben, vagy akár sütőben is megsüthetjük, bár e két utóbbi variáció inkább borongós időben ajánlott. ;)









Hozzávalók 4 személyre:
4 szelet tarja
2 evőkanál Gyros fűszerkeverék
2 evőkanál olívaolaj

A körethez:
80 dkg parázsburgonya
2 lilahagyma
2 vöröshagyma

Továbbá:
olaj a sütéshez


  1. A húst tálba tesszük, fűszerezzük, meglocsoljuk az olívaolajjal és alaposan átforgatjuk. Lefedve 2-3 órát hűtőben pihentetjük. 
  2. Tárcsán, 2-3 dl olajban készre sütjük. Melegen tartjuk. 
  3. A körethez a burgonyát megmossuk, a megtisztított hagymát félbe vágjuk, majd ~0,5 cm vastagra szeljük. A hús után a forró olajba tesszük a burgonyát. Ha szükséges, öntünk alá még olajat. 
  4. Mikor a burgonya félpuha, hozzáadjuk a hagymát is és együtt készre sütjük. 
  5. Szűrőkanállal kiszedjük a hagymás burgonyát, leitatjuk róla a felesleges olajat és a hús mellé tálaljuk. Friss salátát kínálunk hozzá.














A receptet a Kifőztük júliusi számában is megtaláljátok.