Ez a szendvicskrém klassz választás lehet reggelire, uzsonnára, vacsorára, vagy vendégváráshoz. Közeledik a húsvét, így akár az ünnepre is elkészíthetjük. :) Én most egyszemélyes mini kalácsokat sütöttem hozzá, de igazából bármihez ehetjük. ...csak jó sok legyen. :D
Hozzávalók:
35 dkg mascarpone
8-10 db aszalt paradicsom (olajban eltett)
2 gerezd reszelt fokhagyma
1 marék póréhagyma csíra
1 marék mustárcsíra
1 tk. szárított bazsalikom
só
bors
A tálaláshoz:
frissen sült kenyér vagy kalács
póréhagymacsíra
mustárcsíra
- A mascarponét tálba tesszük. Hozzáadjuk az olajtól lecsepegtetett, apró kockákra vágott aszalt paradicsomot, a fokhagymát és a finomra vágott csírát.
- Ízesítjük sóval, borssal, bazsalikommal és kikeverjük a krémet. Fogyasztásig hűtőben tartjuk.
- Tálaláskor frissen sült zsemlét vagy kalácsot és csírát kínálunk mellé.
A receptet megtaláljátok a Kifőztük szeptemberi számában is. :)