A sós kencék között most ez az egyik nagy kedvenc. :) Egyszerű, gyorsan elkészül és persze gyorsan el is fogy. :D Ha csak metélő fokhagymával "ízesítjük", nyugodtan tehetjük uzsonnába is, mert ettől a fűszertől nem lesz átható hagymaillatunk. ;)
Hozzávalók 3-4 személyre:
25 dkg túró
1 dl tejszín
3 marék rukkola
1 kis csokor metélőhagyma
1 kis csokor metélő fokhagyma vagy 1 gerezd fokhagyma
só
bors
- A túrót egy tálban villával áttörjük. A rukkolát, metélőhagymát, metélő fokhagymát finomra vágjuk. Ha fokhagymával készítjük akkor azt lereszeljük.
- A tejszínt kemény habbá verjük, majd elkeverjük a túróval és a finomra vágott zöldekkel. Sóval, borssal fűszerezzük, majd fogyasztásig hűtőben tartjuk.