Hozzávalók 4 személyre:
80 dkg friss meggy
~1,2 l víz
2-3 cm-es egész fahéj
4-5 szem szegfűszeg
csipet só
2 ek. sima liszt
3 ek. tejföl
2-3 ek. cukor
- A meggyet alaposan megmossuk, fazékba tesszük. Hozzáadjuk a fűszereket, cukrot, majd felöntjük vízzel és közepes lángon felforraljuk.
- Ha már szépen gyöngyözik, a meggy pedig színt váltott, egy kis tálkában elkeverjük a lisztet a tejföllel.
- A meleg, fűszeres léből teszünk hozzá 1-2 merőkanállal és csomómentesre keverjük, majd hozzáöntjük a leveshez és szépen besűrítjük vele.
- Ha újraforrt lezárjuk, langyosra hűtjük, majd betesszük a hűtőbe. Hidegen tálaljuk.
A meggyet főzés előtt ki lehet magozni; én nem szoktam, hogy ne essen szét a gyümölcs húsa. :)