Kicsit -nagyon- elvesztem... Sok minden történt az elmúlt ősz óta. Azért is vagyok itt ritkábban. Igaz, időről időre megjelenek, igyekszem nem elhanyagolni a blogot, de ez mostanában sajnos nemigen sikerült... Azért van még néhány recept ami arra vár, hogy végre közzé tegyem. Jócskán elmaradtam velük... Ám ennek megvan a maga előnye is. Most legalább közel aktuális a dekoráció a fotókon. :D
Ez a saláta végtelenül egyszerű, könnyű, mégis laktató. Így aztán épp úgy jól tud esni kánikulában, mint hűvös, esős időben. ;)
Hozzávalók 4-6 személyre:
30 dkg kagylótészta
2 db konzerv, olajban eltett tonhal (2x80 g)
2 marék zsenge zöldborsó (lehet mirelit is)
1 kis kígyóuborka apró kockákra vágva
1 lilahagyma finomra vágva
2 dl görög joghurt vagy tejföl
3 ek. majonéz
1 kk. szárított oregánó
1 kk. szárított bazsalikom
frissen őrölt színes bors
só
- A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük. Leszűrjük, kihűtjük, félre tesszük.
- Az öntethez a joghurtot kikeverjük a majonézzel és a fűszerekkel.
- A tonhalról lecsepegtetjük az olajat és villával kis darabokra törjük.
- A hozzávalókat tálba tesszük és alaposan összeforgatjuk. Tálalásig hűtőben -legalább 1 órát- tartjuk.
A receptet megtaláljátok a Kifőztük augusztusi számában is.