Szeretjük az olyan egyszerű süteményeket, mint amilyen ez a kakaós piskóta.
Egy régi, jól bevált receptet alakítottam picit át és lehet, hogy maradok is ennél a variációnál, mert a végeredmény egy hihetetlenül puha és nagyon-nagyon kakaós piskóta lett. :D Most épp eper került a tetejére, de készíthetjük másféle gyümölccsel, vagy akár "üresen" is.
Hozzávalók egy ~32x10 cm-es kenyérsütő formához:
25 dkg sima liszt
1 cs. sütőpor
15 dkg cukor + egy kevés a szóráshoz
2,5 dl házi tej
5 dkg olvasztott vaj
5 dkg holland kakaópor
2 tojás
csipet só
2 nagy marék friss eper
- A sütőt előmelegítjük 185 °C-ra.
- A kenyérsütő formát kibéleljük sütőpapírral.
- Az epret megmossuk, papírtörlőn leszárítjuk.
- A tojásokat a cukorral habosra keverjük.
- Hozzáadjuk a kakaót, az olvasztott vajat, csipet sót, a tej felét, elkeverjük.
- Fokozatosan hozzáadjuk a sütőporos lisztet és a maradék tejet.
- A tésztát a formába öntjük, elsimítjuk. A tetejét kirakjuk félbevágott eperszemekkel, majd az egészet meghintjük egy pici cukorral. Ez karamellizálódik majd az eper levével. :)
- Előmelegített sütőben ~25-30 perc alatt -tűpróbával ellenőrizzük- készre sütjük.