A minap almás-majonézes kínai kel salátát készítettem. A tetejére, díszítésnek, gondoltam főzök pár kemény tojást. Elkezdtem szépen rakosgatni őket a lábosba és közben az jutott eszembe, mi lenne, ha csinálnék pár töltött tojást. Elő is kaptam gyorsan egy nagyobb edényt... :D
Mi szeretjük csak úgy, magában is, de vegyes salátával és pirítóssal nagyon klassz ebéd, vagy vacsora lesz belőle.
A receptet megtaláljátok a Kifőztük magazin júliusi számában, amit átlapozhattok, vagy ingyenesen letölthettek innen. :)
Hozzávalók 2 személyre:
6 kemény tojás
5 dkg natúr sajtkrém
fél ek. majonéz
fél ek. tejföl
1 kk. mustár
diónyi lilahagyma
kis csokor metélőhagyma
pár szál petrezselyem
csipet tárkony
só
bors
- A félbevágott tojások sárgáját óvatosan kiszedjük és egy tálba tesszük.
- A lilahagymát, metélőhagymát és a petrezselymet a lehető legfinomabbra vágjuk. A metélőhagyma felét félre tesszük a díszítéshez.
- A tojások sárgáját villával krémesre törjük. Hozzáadjuk a sajtkrémet, majonézt, mustárt és tejfölt. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a csipet tárkonyt, a lilahagymát, petrezselymet, metélőhagymát, majd alaposan kikeverjük a krémet.
- A fűszeres tölteléket két kiskanál segítségével visszatöltjük a tojásfehérjékbe, majd metélőhagymával díszítjük.
- Tálalásig hűtőben tartjuk.