Egyszerű fogás, ami kánikulában akár főétel is lehet egy nagy adag friss salátával. :)
Készíthetjük fűszeres sajtkrémből is, vagy ízesíthetjük kedvenc fűszereinkkel. Csak a fantázia szab határt. ;)
Hozzávalók 4 személyre:
A tésztához:
4 tojás
2 ek. sima liszt
1 tk. olaj
só
bors
szerecsendió
A töltelékhez:
20 dkg krémsajt
15 dkg reszelt sajt
1 csokor metélőhagyma finomra vágva
A bevonáshoz:
5 dkg krémsajt
metélőhagyma
- A tésztához a tojásokat a fűszerekkel együtt kihabosítjuk. Belekeverjük a lisztet és az olajat, majd simára dolgozzuk.
- A ~22x30 cm-es tepsit kibéleljük sütőpapírral és elsimítjuk benne a tésztát.
- 180°C-ra előmelegített sütőben ~12 perc alatt készre sütjük.
- Kivesszük a tepsiből, tiszta konyharuhára borítjuk és lehúzzuk róla a sütőpapírt. Míg a tészta hűl, néhányszor feltekerjük a konyharuha segítségével, hogy később ne repedjen meg.
- A töltelékhez a krémsajtot, a reszelt sajtot és a metélőhagymát -amiből egy keveset félre tettünk a díszítéshez- összekeverjük. Megtöltjük vele a tésztát és óvatosan feltekerjük.
- A roládot bevonjuk a krémsajttal és metélőhagymával díszítjük.
- Néhány órára hűtőbe tesszük, ezután tálaljuk.
A receptet megtaláljátok a Kifőztük magazin júniusi számában is. :)