...igen, tudom, hogy végtelenül egyszerű... :) Mentségemre legyen mondva, azért került fel a blogra, mert gyerekkorom óta az egyik kedvenc köretem. Még az is lehet, hogy egyszer valakinek jól jön a recept, mert még soha nem készített ilyet. :) ...ki tudja? Minden esetre, mi szeretjük. Előfordul, hogy főételként esszük egy jó kis salátával, de kétségtelen, hogy egy szép szelet sülttel az igazi. Így legutóbb az újévi sörös-mézes karaj mellé készült. :)
Hozzávalók 4 személyre:
80 dkg burgonya (tisztítva)
1 közepes fej vöröshagyma
3-4 ek. olaj/zsír
só
bors
- A burgonyát nagyobb kockákra vágjuk, majd sós vízben megfőzzük. Lehetőleg olyan fajtát válasszunk, ami nem nagyon esik szét. :)
- Míg a burgonya fő, a hagymát apró kockákra vágjuk és egy magas falú serpenyőben felhevített zsiradékon aranybarnára pirítjuk.
- A megfőtt burgonyát a hagymára tesszük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd rázva-dobva átforgatjuk, hogy mindenhová jusson a fűszerekből és jól elkeveredjen a hagymával.
Tipp: Ha kedvünk tartja, a hagymával együtt apróra vágott fehér húsú paprikát is dinsztelhetünk a burgonyához. Igazán kellemes ízt kölcsönöz neki. :) Aki úgy jobban szereti, a végén kicsit "megtörheti" a burgonyát. Mi is megtörjük kicsit villával, de már csak a tányéron, aztán jól nyakon öntjük a sült hús szaftjával. :D