Szeretjük az ilyen sós krémeket. Leginkább azért, mert a variálhatóságuk végtelen. :) Az ember mindig azt tesz bele, amihez épp kedve van, vagy amit talál. A legjobb, ha a kettő együtt jár. ;) Most épp ez a variáció a favorit. Tehetjük pirítósra, sós kekszre, vagy akár készíthetünk belőle vendégváró falatkákat. Kicsit több tejföllel, vagy joghurttal mártogatósnak is klassz. :)
Hozzávalók 4 személyre:
A fetakrémhez:
20 dkg feta sajt
3 evőkanál tejföl
3 evőkanál natúr joghurt
3 dkg kéksajt
3 dkg olajban eltett aszalt paradicsom
10 szem fekete olívabogyó
1 teáskanál olaj (az aszalt paradicsomról)
1 teáskanál citromlé
bazsalikom
oregánó
A tálaláshoz:
3-4 db kifli
koktélparadicsom
uborka
fekete olívabogyó
- A fetát és kéksajtot villával összetörjük. Hozzáadjuk a tejfölt, joghurtot, citromlevet és olajat, majd alaposan kikeverjük a krémet.
- Az olívabogyót és aszalt paradicsomot apró kockákra vágjuk és a fűszerekkel együtt a krémhez adjuk. Átkeverjük, majd néhány órát a hűtőben pihentetjük.
- A kifliket felkarikázzuk, ráhalmozzuk fűszeres krémet, majd felkarikázott koktélparadicsommal, olívabogyóval és cikkekre vágott uborkával díszítjük.