Egy könnyű, sütés nélküli torta, ami legalább olyan gyorsan elfogyott, amilyen gyorsan készült. ...és ebbe a várakozást nem számítjuk bele. :D A gyümölcsöktől kellemesen fanyarkás túrókrém remekül passzol a ropogós kekszréteghez. Végtelenül egyszerű, cserébe nagyon finom. ;)
Hozzávalók egy 30x11x7 cm-es levehető oldalú formához:
20 dkg zabkeksz
7 dkg olvasztott vaj
45 dkg túró
45 dkg mascarpone
10+10 dkg málna
10 dkg szeder
3 ek. cukor
2 csomag habfixáló (2x10g)
- A kekszet ledaráljuk, majd elkeverjük az olvasztott vajjal.
- A forma oldalát, amiben a desszert készül, kibéleljük sütőpapírral. A vajas kekszalapot a forma alján egyenletesen elosztjuk és lenyomkodjuk.
- 10 dkg málnát a 3 evőkanál cukorral kis lábasban összeforralunk. Szitán átpasszírozzuk, majd a pürét visszatesszük a tűzre és kevergetve besűrítjük. Hűlni hagyjuk.
- A túrót tálba tesszük, villával áttörjük. Hozzáadjuk a mascarponét, a málnapürét, a habfixálót és alaposan kikeverjük.
- A kekszes alapon egyenletesen elosztjuk a 10-10 dkg szedret és málnát. Rákanalazzuk a túrós krémet, elegyengetjük és néhány órát, vagy akár egy éjszakát hűtőben pihentetjük.
- Tálalás előtt a forma oldalát és a sütőpapírt levesszük a tortáról, majd szeleteljük.
A receptet a Kifőztük júniusi számában is megtaláljátok. :)