Ez egy végtelenül egyszerű tojáskrém, amit klasszul feldob a fűszerkeverék. :) A sonka mellé, de akár magában egy szelet kaláccsal, vagy -itt épp- kalácszsemlékkel tálalhatjuk. Sós kekszekkel uzsonnára készíthetünk vele apró falatkákat, de pirítóssal is nagyon finom. ;) Nálunk a húsvéti asztalon biztosan helyet kap.
Hozzávalók:
25 dkg mascarpone
4 db keménytojás kihűtve
1 kis csokor metélő fokhagyma
1 ek. sajt és túró fűszerkeverék
1/3 kk. só
- Egy tálban kikeverjük a mascarponét a finomra vágott metélő fokhagymával és a fűszerekkel.
- A tojásokat megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk, majd beleforgatjuk a fűszeres krémbe.
- Tálalásig hűtőben tartjuk.
A receptet megtaláljátok a Kifőztük magazin -múlt év- áprilisi számában is. :)