Oldalak

2021. október 14.

Almás-csokoládés-pelyhes sütemény

 
 
 





 
 
Egyszerű kevert süti, ami ebben a formában sütve még igen helyes is. :) Akár egy délutáni teához, akár kirándulásra, vagy vendégvárónak sütjük jó választás, ha szeretjük az alma és csoki kombinációját. A vegyes gabonapehelytől kap egy kellemes diós ízt, ami igazán illik hozzá. Borongós őszi napokon kifejezetten vidítóan hat. :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hozzávalók: 
20 dkg teljes kiőrlésű liszt
8 g sütőpor
1/3 kk. só
8 dkg vegyes gabonapehely (búza, rozs, zab)
10 dkg csokoládé
15 dkg alma (tisztítva)
15 dkg vaj
25 dkg cukor
3 tojás
3 ek. natúr joghurt
 
A tálaláshoz:
porcukor
 
  1. A cukrot a vajjal kihabosítjuk, majd beledolgozzuk a tojásokat és a joghurtot. 
  2. Hozzáadjuk a gabonapelyhet és a sóval, sütőporral elkevert lisztet. Alaposan elvegyítjük, majd belekeverjük az apró kockákra vágott csokoládét és almát. 
  3. A tésztát egyenlően elosztva a sütőformába kanalazzuk, majd 180 °C-ra előmelegített sütőben ~40 perc alatt készre sütjük a süteményt. 
  4. Rácsra téve, kihűtjük. Porcukorral hintve tálaljuk.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A receptet megtaláljátok a Kifőztük magazin szeptemberi számában is. :)