Nagy kedvencem a kókuszkocka. Fura, de azt hiszem eddig csak egyszer sütöttem. A kókuszos és a csokis sütiket nálunk mindenki szereti, ezért úgy gondoltam, meglepem vele Anyuékat. Ez egy egyszerű, piskótás kókuszkocka. Azért esett a választásom erre a tésztára, mert nincs benne semmiféle tejtermék -ahogy a mázban sincs- így a család minden tagja bátran eszegetheti. :) Nagyon örülök, hogy mindenkinek ízlett.
Hozzávalók egy ~23x35x6 cm-es tepsihez:
A tésztához:
8 tojás
22 dkg sima liszt
22 dkg cukor
1 tk. sütőpor
1 csipet só
A mázhoz:
4 dl víz
6 ek. cukor
3 ek. holland kakaópor
A forgatáshoz:
kókuszreszelék
- A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjét jól felverjük, majd a cukrot apránként hozzáadva tovább verjük, míg kemény habot kapunk.
- Egyenként beledolgozzuk a tojások sárgáját, majd beleszitáljuk a sóval és sütőporral elkevert lisztet és óvatosan beleforgatjuk.
- A tésztát sütőporral bélelt tepsibe simítjuk és 185 °C-ra előmelegített sütőben ~35-40 perc alatt készre sütjük.
- A tésztát kicsit pihentetjük, majd rácsra téve kihűtjük.
- Míg a tészta sül, elkészítjük a mázat. A vizet, cukrot és kakaópor kis lábasban kis lángon összefőzzük, majd a tűzről levéve kihűtjük.
- A piskótát tetszés szerint felszeleteljük. A szeletek minden oldalát óvatosan megmártjuk a mázban, majd kis pihentetés után megforgatjuk a kókuszreszelékben.