Ez a torta nagyon egyszerű. Igaz, kicsit időigényes a három különböző színű piskóta miatt, de azt hiszem a végeredmény simán megéri azt a kis plusz várakozást. :) Természetesen, ha úgy tetszik, süthetjük színezék nélkül is, vagy másféle színekkel. Díszíthetjük kókuszreszelékkel, vagy bármivel, tetszés szerint. Bátran ajánlom mindenkinek, aki szereti a kókuszt. ...nem csak ünnepnapra. ;)
Hozzávalók egy kb. 16 cm átmérőjű tortához:
A három piskótához:
3 x 2 tojás
3 x 2 ek. cukor
3 x 2 enyhén púpozott ek. sima liszt
3 x 1/3 kk. sütőpor
3 x 1 ek. finomra darált kókuszreszelék
3 x 1 csipet só
4 + 8 csepp zselés állagú piros ételszínezék
A krémhez:
4 dl tej
2 ek. sima liszt
1 ek. étkezési keményítő
12 dkg porcukor
12 dkg vaj
3 ek. finomra darált kókuszreszelék
Továbbá:
kevés vaj és liszt a forma kikenéséhez
szárított hibiszkuszvirág a díszítéshez
- A krémhez a vajat, a porcukorral kikeverjük, majd beleforgatjuk a kókuszreszeléket. Félretesszük.
- A lisztet, az étkezési keményítőt a tejben állandó keverés mellett felfőzzük. Fóliával letakarva (hogy ne bőrösödjön be) kihűtjük.
- Míg a krém hűl kisütjük a piskótákat. Mindhárom réteg piskótát ugyanúgy készítjük.
- A 2 tojássárgáját kihabosítjuk 1 evőkanál cukorral. A tojásfehérjét szintén 1 evőkanál cukorral kemény habbá verjük.
- A tojássárgájás keverékhez adjuk a kókuszreszeléket, és a sütőporral és sóval elkevert 2 evőkanál lisztet. (A második és harmadik réteg piskótánál itt keverjük bele a 4 illetve 8 csepp ételfestéket.)
- Végül óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérje habot, majd vajazott, lisztezett formába öntjük a tésztát. 180°C-ra előmelegített sütőben ~15 perc alatt készre sütjük. Formából kivéve, rácsra téve kihűtjük.
- A főzött krémet simára dolgozzuk a vajas résszel, majd megtöltjük és bevonjuk vele a tortát. Egy éjszakát hűtőben pihentetjük. Tálalás előtt díszítjük.
A receptet megtaláljátok a Kifőztük magazin februári számában is. :)