Kissé megfáradt húsvéti kalácsból egyszerű desszertet készíthetünk. :) ...és gyors desszertet, mert mindennel együtt, nagyjából húsz perc alatt megvan. :) A kalács kívül ropogós, belül puha, a töltelék pedig kedvünk szerint variálható. A lényeg, hogy ne legyen túl lédús a gyümölcs, amiből készítjük, mert elázhat a tészta. Persze a töltelék "sűrűségét" némi plusz étkezési keményítővel könnyedén szabályozhatjuk. Reggelire, uzsonnára, vagy egy tartalmas leves után akár második fogásként is nagyszerű lehet. :)
Hozzávalók 4 személyre:
8 szelet vaníliás kalács
2 kis savanykás alma
2 ek. cukor
1/2 kk. fahéj
1 kk. szárított, reszelt narancshéj
5 ek. víz
1 tk. étkezési keményítő
1/2 ek. vaj + egy kevés a kenéshez
A tálaláshoz:
porcukor
- A megtisztított alma húsát apró kockákra vágjuk. Serpenyőben felolvasztjuk a vajat, rátesszük az almát, cukrot, fűszerezzük és fedő alatt puhára pároljuk. Az étkezési keményítőt kikeverjük vízzel és besűrítjük vele az almaragut.
- A kalácsszeletek egyik oldalát vékonyan megvajazzuk és két szeletet, vajas oldalával felfelé az előmelegített szendvicssütő lapjára helyezzük.
- Rákanalazzuk az almás tölteléket, majd befedjük újabb két szelet kaláccsal. A sütőt lezárjuk és az így előkészített desszertet aranybarnára sütjük.
- Még melegen, porcukorral hintve tálaljuk.
Az étel a Russell Hobbs szendvicssütőjében készült.
A hátteret a Fotóhátterek biztosította.
A receptet a Kifőztük áprilisi számában is megtaláljátok. :)