A cukkini még terem a kertben. :) Bár kissé megviselték az éjszakai hidegek, de meglepett még minket két kis terméssel. 💚 Ennek örömére újra elkészítettem ezt a levest, aminek a receptje már jó ideje itt vár. Borsikafű helyett ízesíthetjük kakukkfűvel, mert azzal is nagyon finom, vagy kedvenc zöldfűszereinkkel.
Hozzávalók 4-6 személyre:
75 dkg cukkini
1 vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olívaolaj
1 kis csokor borsikafű
1 kk. só
A tálaláshoz:
pirított kenyérkocka
- A finomra vágott vöröshagymát olívaolajon aranybarnára pirítjuk.
- Hozzáadjuk a reszelt fokhagymát, átkeverjük, majd hozzáadjuk a kockákra vágott cukkinit.
- Ízesítjük sóval, finomra vágott borsikafűvel, és kevergetve dinszteljük néhány percig. Felengedjük ~7 dl vízzel és lefedve közepes lángon puhára pároljuk.
- Botmixerrel krémesítjük a levest, majd forrón, pirított kenyérkockákkal tálaljuk.
A receptet megtaláljátok a Kifőztük oldalán is. :)