Szeretjük az erdei gyümölcsös desszerteket. Főleg, ha fagylaltról van szó. :) ...és a joghurtos az egyik kedvencünk. Ideje volt hát, hogy elkészítsem a házi verziót. Pláne, hogy végre újra tombol a nyár és a "fagyi-szezon". :D
Hozzávalók 4-6 személyre:
3+3 dl tejszín
3 dl görög joghurt
4 tojás
20 dkg cukor
40 dkg vegyes erdei gyümölcs (friss, vagy mirelit)
Néhány szem erdei gyümölcs a díszítéshez.
- A tojásokat kikeverjük a cukorral, majd 3 dl tejszínnel együtt közepes lángon, kevergetve addig főzzük, míg besűrűsödik. Levesszük a tűzről, hűlni hagyjuk. Ha kihűlt, belekeverjük a joghurtot.
- A krémet kétfelé osztjuk, majd az egyik felébe belekeverjük a gyümölcsöket. Botmixerrel kicsit átaprítjuk, de vigyázva, hogy maradjanak benne nagyobb gyümölcsdarabok.
- 3 dl tejszínt kemény habbá verünk, majd elosztjuk a két krémben és óvatosan beleforgatjuk.
- A kétféle fagylaltalapot mélyhűtőbe tesszük másfél órára. ~30 percenként átkeverjük őket. A harmadik keverés után a két masszát egymásra rétegezve tálakba kanalazzuk. A tálakat mélyhűtőbe tesszük néhány órára. Fogyasztás előtt ~15 perccel kivesszük a fagylaltot és a tetejét gyümölcsszemekkel díszítjük.
A receptet megtaláljátok a Kifőztük augusztusi számában is. :)
Gyönyörűséges, nagyon-nagyon guszta! :)
VálaszTörlésKöszönöm Hankka! Örülök, hogy tetszik! :) Cserélünk szerecsendiós fagyira? ;)
TörlésHát ez csodás! És miért nem lepődöm meg, hogy te is, én is imádjuk a joghurtos fagyikat? :D A jégpárás tálkák állati jól mutatnak, és már kanalazom is az egyikből ezt a fincsi fagyikát. A másik tálkát pedig ma este szívesen betermelném, ha leszel olyan drága és elküldöd. ;)
VálaszTörlés:D ...nem is értem... :D Köszi! Egészségedre! Akkor már küldöm is a másikat, hogy biztos odaérjen! ;)
TörlésFincsi lehet és mutatós lett! :)
VálaszTörlésKöszönöm! Kedves vagy! :)
Törlés