Ez egy roppant egyszerű, mégis nagyon finom és laktató fogás. :) Igazi nyári ízekkel teli. :) Ha nem számolom a pácolási időt, akkor azt is mondhatnám, hogy viszonylag gyorsan el is készül. Nagyon szeretem az olyan ételeket, ahol a köret és a hús együtt sül. Nem is kell mellé más, csak egy friss saláta. Ebédre, vagy vacsorára, de nagyobb adagban készítve akár vendégváráshoz is jó választás lehet. :)
Hozzávalók 2 személyre:
1 csirkemell
40 dkg apró szemű újburgonya
2 lilahagyma
5 dkg füstölt szeletelt bacon
A páchoz:
3 gerezd fokhagyma
4 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál balzsamecet
1 evőkanál szárított oregánó
1 evőkanál szárított bazsalikom
1 kis csokor friss petrezselyem
só
A tálaláshoz:
olívabogyó
citromszeletek
- A pác hozzávalóit elkeverjük, majd a kész pácot elfelezzük. Egyik részével bepácoljuk a megtisztított, félbe vágott csirkemellet. Jól záródó dobozba tesszük, majd legalább 1 órát, de inkább 1 éjszakát hűtőben pihentetjük.
- A burgonyát alaposan megmossuk, a hagymát megtisztítjuk, cikkekre vágjuk, majd ezeket összeforgatjuk a pác másik részével.
- A bacont felkockázzuk, a tepsibe szórjuk, majd elrendezzük rajta a csirkemellet és a zöldségeket.
- Alufóliával lefedjük és 180°C-ra előmelegített sütőben 1 órát sütjük. A fóliát levéve további 10 percig pirítjuk.
- Tálaláskor olívabogyóval és citromszeletekkel díszítjük, friss salátát kínálunk mellé.
A receptet megtaláljátok a Kifőztük augusztusi számában is. :)
Ez az étel biza nekem is nagyon szimpatikus, örömmel megkóstolnám, mert a hozzávalók és az elkészítés alapján is úgy érzem, hogy szeretném. :) Most nagyon szépen nézek ám. :D
VálaszTörlés:D No, aki ilyen szépen néz, az biza dupla adagot kap! :D Remélem tényleg ízleni fog! ;)
TörlésAzt nem mondom, hogy mérget mernék rá venni, mert az nagyon idétlenül hangozna, úgyhogy inkább azt mondom, hogy biztos vagyok benne. :D ...és köszönöm! :)
VálaszTörlés:) Egészségedre!
Törlés