Vagy Francia palacsinta. De nevezzük bárhogy is, azt le kell szögezni, hogy egy fantasztikus találmány. Elkészítésének apropója nem más, mint a Blogkóstoló 21. fordulója, melynek háziasszonya Márti, aki -fia személyében- egy nagyon ügyes segítséggel és egy hihetetlenül rafinált sorsolási módszerrel állította fel a kóstolási sorrendet. :) Ennek eredményeképp én a Gasztromanók blogról kóstoltam ezt a palacsintát. Picit változtattam rajta, így visszatértem az eredeti Horváth Ilona recepthez. :)
Hozzávalók 10 db palacsintához:
10 dkg sima liszt
5 dkg vaj (szobahőmérsékletű)
4 tojás
2,5 dl tej
csipet só
10 dkg cukor + 1 kk. őrölt Bourbon vanília
Meggydzsem a tálaláshoz.
- A vajat habosra kavarjuk, majd egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját; a lisztet, sót, majd a tejet apránként adagolva, az egészet sima tésztává keverjük.
- A tésztába óvatosan beleforgatjuk a tojások kemény habját. Pici vajjal kikent serpenyőben -nem túl erős tűznél- a palacsinták egyik oldalát aranyszínűre sütjük, majd ezzel az oldalukkal lefelé egymásra csúsztatjuk őket.
- Minden palacsintát meghintünk vaníliás cukorral és úgy csúsztatjuk rá a következőt.
- Az utolsó palacsintát ráfordítjuk a többire, így az aranyszín oldala lesz a "torta" teteje. Meghintjük vaníliás cukorral és forrón tálaljuk. Meggydzsemet kínálunk mellé.
Gyönyörű fotókat készítettél, csak ámulok és bámulok! :) Csodásan mutat ez az egyszerű édesség ezen a szép tányéron. Azt hiszem, jól választottál minden tekintetben. ;) Mivel még nem ettem csúsztatott palacsintát, most szívesen megkóstolnám.
VálaszTörlésÓ! De örülök, hogy tetszik! :) Már küldöm is, jó adag meggydzsemet is tettem mellé. ♥
TörlésJuj, de jól néz ki! :) Tetszik! :)
VálaszTörlésKöszi! :)
Törlés