Egy újabb recept Bálint Csemegével. Ezúttal fehér spárgával, mert ez volt a második termék, amit kipróbálásra/kóstolásra választottam. ...és milyen jól tettem. :D Nagyon finom krémleves készült belőle. Legnagyobb örömömre Páromnak is ízlett, úgyhogy a spárgakrémleves is felkerült a családi étlapra. :)
Hozzávalók 4 személyre:
2 dkg fagyasztva szárított fehér spárga
1 l zöldség alaplé
2 dl tejszín
1 ek. sima liszt
só
bors
szerecsendió
citromillatú kakukkfű
- Az alaplevet lábosba öntjük, majd beleszórjuk a spárgát és kicsit pihenni hagyjuk.
- Ízesítjük sóval, borssal, citromillatú kakukkfűvel, majd felforraljuk. Egy tálkában kikeverjük a lisztet a tejszínnel.
- A megfőtt spárgát krémesre turmixoljuk, majd a levest besűrítjük a tejszínes habarással. Egyet forralunk rajta, szerecsendióval -ha kell még sóval, borssal- ízesítjük.
- Tálaláskor friss kakukkfű-levelekkel díszítjük.
A receptet megtaláljátok a Bálint Cseppek nyári receptfüzetében!
Ez klassz, kérek szépen! Abban a pöttyös tálkában jöhet, mert abban tuti, hogy még jobban ízlene. :D Á, csak viccelek, tetszene az egy másik "kotliban" is. ;)
VálaszTörlésCsak neked, csak most pöttyös tálkában küldöm! :) Ha már egyszer abban jobban ízlik! :D
Törlés