Na jó, nem egy falat, de két-három harapással azért el lehet tüntetni. :) Az alapja a jól bevált tejfölös pogácsa tésztája -kis módosítással-, mert az másnap is puha. Beszélgetésekhez, vendégváráshoz, gyerekzsúrra, vagy kirándulásra is jó választás lehet. :)
Hozzávalók 25 db pizzás falathoz:
A tésztához:
50 dkg sima liszt
5 nagy ek. tejföl
10 dkg zsír
~1 dl langyos tej
2,5 dkg élesztő
1 tk. cukor
só
A tetejére:
1 dl sűrített paradicsom (20 ref. %-os)
1 marék friss oregánó
1 marék friss bazsalikom
1 gerezd fokhagyma
1 tk. cukor
só
reszelt sajt
- Az élesztőt langyos tejben a cukorral felfuttatjuk.
- A zsírt elmorzsoljuk a liszttel, majd hozzáadjuk a tejfölt, a felfuttatott élesztőt, sót és kézzel jól kidolgozzuk a tésztát. Ha kell, még pici langyos tejet adunk hozzá. Jó ruganyos, félkemény tésztát kell, hogy kapjunk.
- A tésztát letakarva két órát pihentetjük.
- A sütőt előmelegítjük 185 °C-ra. Egy nagy tepsit lefedünk sütőpapírral.
- A tésztát 5 cm átmérőjű hengerré sodorjuk, majd ~1,5 cm-es korongokra vágjuk. A korongokat lisztezett deszkán ~7-8 cm átmérőjűre nyújtjuk és a tepsibe sorakoztatjuk.
- A sűrített paradicsomot kikeverjük a cukorral, sóval, reszelt fokhagymával és a finomra vágott friss fűszerekkel.
- A falatkákat megkenjük a fűszeres paradicsomszósszal, majd reszelt sajtot halmozunk a tetejükre és előmelegített sütőben ~15-18 perc alatt készre sütjük őket.
A receptet megtaláljátok a Kifőztük júliusi számában is. :)
Nagon ötletes a tésztája! Azt hiszem - mit hiszem, tudom -, nekem nagyon ízlene. De hát pizza a drágám. :D A képek igazán tetszetősek, nekem a színek miatt kicsit skandináv fílingje van, amit nagyon csípek. :) Ügyi vagy!
VálaszTörlésKöszi! :D ...hát igen... a pizzával tudtam, hogy nyerő leszek! ;) Örülök, hogy tetszenek a képek! Küldfénypost!
TörlésMa megsütöttem. Isteni finom puha a tésztája! :)
VálaszTörlésDe jó! :) Nagyon-nagyon örülök, hogy ízlett! Köszönöm szépen, hogy megírtad! :)
Törlés