2014. július 13.
Könyvajánló
Lénárt Gitta - Élő aszalványok könyve nagyon szép, tartalmas kiadvány. Ami elsőre igen megtetszett benne, hogy még olyan "élő étel-analfabéták" is, mint amilyen én vagyok, könnyedén megértik a nyers ételek fogyasztásának és ennek az életformának a mibenlétét.
A csodás fotókat nézve és a részletes leírásokat olvasva, az ember lánya rögtön kedvet kap, hogy kipróbálja, milyen is aszalt finomságokat gyártani; nyers ételeket készíteni. :)
Mivel nincs aszalógépem, kicsit elszontyolodtam, de a könyv erre is kínál megoldást. :) Már alig várom, hogy elkezdjen érni a paradicsom! Azt hiszem az lesz az első alany, amin kipróbálom újdonsült tudományom! :D Hihetetlen, hogy mennyi mindent lehet aszalni. Az embernek eszébe sem jutna például a cukkini, vagy a padlizsán, pedig isteni lehet!
Ha pedig elsajátítottuk az alapismereteket rengeteg receptet találunk kenyerek, kekszek, torták és egyéb finomságok készítéséhez. Tudom, sokan vannak, akiknek ez természetes -én egyelőre az elméleti lelkes amatőr kategóriába tartozom-, de én nagyon rácsodálkoztam, hogy lehet nyers tortaalapot készíteni. ...kókuszosat és csokisat is... Ezeket feltétlenül ki kell próbálni! :)
Jó szívvel ajánlom a könyvet mindenkinek, akár lelkes amatőr, akár gyakorló élő étel fogyasztó, mert ez a kiadvány mindenkinek igen kedvére lesz!
A könyv a BIOENERGETIC kiadó gondozásában jelent meg.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Érdekes könyv lehet, kíváncsivá tettél. :) Amúgy is imádom az aszalt gyümik és zöldségek látványát, szerintem olyan jópofák és persze finomak is. :D
VálaszTörlésHú, de jó! Küldetés teljesítve. :D Igen, én is szeretem "őket"; akár csak úgy magukban elmajszolni is. ;)
TörlésKíváncsivá tettél:)) Meg úgyis, hogy sok mindent aszalok...Az egyik kedvencem a paradicsom:)
VálaszTörlés:) Akkor Te már haladó vagy! :D Én idén próbálom majd először. ...igen... paradicsom ♥
TörlésMint te is írtad, én is a lelkes amatőr kategóriába tartozom. Nagyon szeretek nyers ételeket enni, bár sajnos nem ez teszi ki az étrendem nagyrészét, sőt. Szerencsémre volt alkalmam Gittával virtuálisan együtt dolgozni másfél-két évig a Kifőztüknél, és akkor nagyon sok olyasmival megismerkedtem, amiről addig én sem gondoltam volna, hoyg lehet, létezik. Vele konzultálva pl. egy töltöttkáposzta-fesztiválra nyers töltött káposztát is készítettem, ami isteni lett, és megdicsérték különlegességét. Aszalógép híján jó sütőben is lehet aszlni, bár én bevallom, még nem aknáztam ki a sütőmnek ezt a tudományát, de most, hogy eszembe juttattad, azt hiszem, ezen a nyáron nem fogom hanyagolni.
VálaszTörlésJaj, még annyit, hogy amikor 30 fok feletti kánikulák lesznek, érdemes napon szárítani az alapanyagokat, 2-4 nap alatt csontszárazak lesznek, és megmarad gyönyörűszép színük is. :)
VálaszTörlésDe jó! Klassz, hogy Te is jártas vagy a nyers ételek világában. :) Az a töltött káposzta nagyon izgalmas lehetett. :D Elkészíteni és enni is. Nem csoda, hogy a csodájára jártak. Azt hiszem a sütőben történő aszalást mindenképp kipróbálom. A napon szárítás is szuper lehet, majd azt is ki szeretném próbálni. :)
Törlés