Oldalak

2014. július 15.

Almás táska








Alma és fahéj... az örök páros. :) Ezek a kis almás táskák akár reggelire, uzsonnára vagy egy kiránduláson úti csemegének is megállják a helyüket. :)






Hozzávalók 12 db mini almás táskához:
egy csomag mirelit leveles tészta (500 g)
2 nagy savanykás alma
2 csomag vaníliás cukor
1 tk. fahéj
1 tojássárgája
1 ek. étkezési keményítő

  1. A tésztát a leírásnak megfelelően kiolvasztjuk. A nyújtódeszkát egy ~30x40 cm-es téglalapnyi területen meghintjük másfél csomag vaníliás cukorral és a fahéjjal. 
  2. A tésztát a fahéjas-vaníliás cukorra tesszük, majd 30x40 cm-es téglalappá nyújtjuk. Felvágjuk 12 egyforma (10x10 cm-es) négyzetre.
  3. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. Egy nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral.
  4. Az almákat meghámozzuk, majd nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A reszelt almát levétől kissé kinyomkodjuk, majd összekeverjük fél csomag vaníliás cukorral és étkezési keményítővel.
  5. A tésztanégyzetek széleit megkenjük tojássárgájával és elosztjuk rajtuk az almás tölteléket. A négyzeteket egyenként félbe hajtjuk, a széleket villával összenyomjuk, tetejüket megszurkáljuk, majd a táskákat a tepsire sorakoztatjuk. Előmelegített sütőben ~20 perc alatt készre sütjük.









A receptet megtaláljátok a Kifőztük júliusi számában is. :)
  

8 megjegyzés:

  1. Az alma fahéj nélkül olyan, mint a süni kanál nélkül. :D ;) Elemeltem párat a tányérról...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :D Ez bizony így van!
      Jól tetted, épp mondani akartam, hogy vegyél még! ;)

      Törlés
    2. Tele szájjal nem illik beszélni, de azért kimondom: ez csoda finom! :)

      Törlés
  2. Nagyon jól néznek ki! Kaphatok holnap reggelre párat belőle?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ó... Köszi! :) Ez csak természetes! Reggelire ott lesznek az ablakodban! ;)

      Törlés
  3. Egyszerű, nagyszerű és olyan kis kívánatosak. Ami almás, fahéjas csak isteni lehet :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :) Köszönöm! Igen, az már igaz! Ez a páros mindig nyerő. ;)

      Törlés