Tombol az eperszezon! :) Végre! Amikor csak lehet és amivel csak lehet epret eszünk. Most épp zabkására került. Csak úgy, magában. ...mert szép és mézédes, ropogós és óriási szemű. Párom hozta hétvégén. Ez volt a meglepetés. :D Akkor frissiben meg is ettük a felét egy kis tejszínhabbal, mert hát a vasárnap, az vasárnap. Most viszont itt vannak a dolgos hétköznapok és ilyenkor jól jön egy laktató, egészséges és főleg epres finomság. ;)
Hozzávalók 2 személyre:
6 dl tej
12 dkg lágy zabpehely
5 dkg kókuszreszelék
3 ek. méz
20 dkg eper
- Egy lábasban feltesszük a tejet. Mikor forrni kezd, hozzáadjuk a zabpelyhet és a kókuszreszeléket.
- Közepes lángon, kevergetve sűrűre főzzük a zabkását. Mézzel ízesítjük. Ha kész, két tálkában elosztjuk. Kicsit pihentetjük
- Az epret megtisztítjuk, tetszőleges méretűre és formájúra daraboljuk, majd a zabkása tetejére halmozzuk.
Úgy ahogy van, nagyon tetszik! :) És a rózsaszín kistányérok is nagyon cukik. Most már nekem is készítenem kell zabkását, mert még csak egyszer ettem életemben.
VálaszTörlés:) Ó, hát ennek nagyon örülök! Remélem ízleni fog! Én épp az előbb csináltam egy adag "Macskanyelv-féle" epres joghurtot. ;)
TörlésKomolyan?!? De örülök! :) Jó bonyolult volt, igaz? :D Akkor igyekeznem kell a zabkása kapcsán, amíg még van eper, bár tudom, bármilyen gyümivel finom lehet.
TörlésRemek ötlet nálunk már napok óta ez a sláger, igaz eddig nem kókusszal készült "csak" fahéj vagy kakaó szórást kap és még mézet sem kér a gyermek ( mert természetesen ez a z Ő ötlete!) mert az eprek valóban elég édesek .Pont ma fotóztam le én is ....
VálaszTörlésDe jó! ...hmmm... bizony fahéjjal és kakaóval is nagyon klassz az epres zabpehely. :) Ügyes kis kuktád van!
TörlésEz aztán a fantasztikus ízkombináció és látványra is mesés! Falnám! :)
VálaszTörlés:D Köszi! Nekem is nagy kedvenc. ...és végre van hozzá finom friss hazai eper! Hát ha falnád, akkor küldöm! Nyisd az ablakot! ;)
TörlésAblak nyitva! :) Várom az adagom :)
TörlésElküldtem, remélem odaért időben! :D
TörlésNagyon szépek lettek a fotók (most is)! Az étel nagyszerűsége az egyszerűségében rejlik.
VálaszTörlésDe kedves vagy! Köszönöm! Igen... :D mondhatni "ék egyszerűségű". Jók az ilyen ételek. 5 perc és már lehet is kanalazni. ;)
TörlésEz mind szép és jó és finom és minden, csak azt tudnám, hogy az 1000 Ft/Kg epret miért kell eperszezonnak hívni.
VálaszTörlésRégen (réges régen) amikor valaminek "szezonja" volt, azt valóban dömping áron adták.
Nyuci
Kedves Nyuci! Kétségtelen, hogy sajnos most nagyon drága az eper. A termelők szerencséje, hogy idén nem egy hét alatt érik le a termés zöme, így folyamatosan magasabb áron tudják tartani a portékájukat, mert nem kell attól félniük, hogy rajtuk marad. Az eperszezon pedig annak szól, hogy természetéből kifolyólag most érik az eper. :) Én is tervezem, hogy jövőre már a saját termést ehetjük és remélem, hogy lesz még idén olcsóbb is a szép eper. ;)
TörlésA zabkása nálunk is nagy kedvenc, az eperrel koronázva is isteni lehet! :)
VálaszTörlésHát igen... :) Azt hiszem az eper minden ételt egy magasabb szintre emel. ;)
Törlés