Ez egy amolyan "lássuk, mi van a kamrában" jellegű eledel. :) Néhány éve készítettük először ezt a turbó "hagymás krumplit". Pontosabban nem is én voltam az "elkövető", mert Párom kijelentette, hogy ő főz vacsorát; valamit, abból, amit épp otthon van. És ez a valami igen csak jól sikerült. :D Olyannyira, hogy azóta rendszeresen asztalra kerül. Az eredeti recept nem sokat változott; picivel több szalonna és egy kis virsli is került még bele. Mi most joghurtos jégsalátával ettük, de csemegeuborkával is nagyon finom. :)
Hozzávalók 2 személyre:
40 dkg burgonya
1 kis fej lilahagyma
1 kis fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 piros húsú paprika
10 dkg császárszalonna
1 pár frankfurti virsli
só
bors
Újhagyma és petrezselyem a díszítéshez.
- Egy nagy tapadásmentes serpenyőben -estemben wok-ban- elkezdjük lepirítani a kockákra vágott császárszalonnát. Mikor már kicsit kisült a zsírja, rátesszük a vékonyra szelt paprikát, vörös- és lilahagymát.
- Mikor a hagyma üvegesedni kezd, rátesszük az apró -1,5 cm-es- kockákra vágott burgonyát. Sózzuk, borsozzuk, rázva-dobva átforgatjuk, majd ~3 percig fedő alatt pároljuk.
- A fedőt levesszük, hozzáadjuk a karikákra vágott virslit, a sütés vége felé a reszelt fokhagymát, majd folyamatosan rázogatva -nem keverjük, hogy ha lehet ne törjön- aranybarnára pirítjuk a burgonyát.
- Vékonyra szelt újhagymával és friss petrezselyemmel díszítjük.
De nagyon finom is tud lenni az ilyen étel! Nagyon guszta! Sokszor előfordul az én konyhámban is az ilyen "szedjük össze amit találunk" recept alapján!:-))
VálaszTörlés:D Ugye? Néha meg is lepődik az ember, hogy milyen kevés hozzávalóból miket ki lehet hozni. :) Pláne jó, ha úgy sikerül eltalálni, hogy a család egyik kedvence lesz! Köszi és örülök, hogy tetszik! ;)
TörlésEz aztán a nekem való ebéd! A frankfurti virsli amúgy is nagy kedvenc nálunk, úgyhogy krumplival, paprikával, szalonnával és hagymával bolondítva csak még finomabb lehet. A fotók nagyon étvágygerjesztőek... akarom mondani mindaz, ahogy ez a fincsi étel tálalva van. :)
VálaszTörlésKlassz! Reméltem, hogy tetszeni fog! Akkor már küldöm is azt az adagot, ami a képen van! :)
TörlésNagyon köszi! Épp kezdek is éhes lenni. :)
TörlésFinom-én a virslit előtte picit átsütöm előtte,igy roppanós marad :)
VálaszTörlésSzia! Nagyon örülök, hogy megtetszett a recept és hogy elkészítetted. :) Köszi a tippet, majd én is kipróbálom. ;)
Törlés