Hozzávalók 4 személyre:
40 dkg durum lisztből házi tészta vagy 4 főre elegendő száraz kocka tészta
80 dkg káposzta
3 ek. zsír
3 ek. cukor
só
bors
- A tésztát az itt leírtaknak alapján összeállítjuk.
- Míg a tészta pihen, a káposztát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, majd lesózzuk, átkeverjük és ~20 percig pihentetjük.
- Egy mély serpenyőben felolvasztjuk a zsírt és megpirítjuk benne a cukrot.
- Mikor a cukor már szépen karamellizálódott, rátesszük a levétől kinyomkodott káposztát és folyamatosan kevergetve aranybarnára pirítjuk. Őrölt borssal fűszerezzük.
- A tésztát vékonyra nyújtjuk, majd ~2x2 cm-es "kockákra" vágjuk és enyhén sós vízben ~3 perc alatt készre főzzük.
- A kifőtt tésztát leszűrjük, majd a káposztára tesszük. Az egészt jól átforgatjuk és forrón tálaljuk.
Bevallom, én is egyedül hagynálak a cvekedli evéssel, ha az ovis emlékekre gondolok, de olyan jól néz ki abban a szép tányérban a te cvekedlid, hogy meg kell kóstolnom, hátha időközben ez az étel is a barátom lett. :D Kaphatok egy kis kóstolót?
VálaszTörlésÓ, köszönöm! ♥ Kicsit megkésve, de annál nagyobb lelkesedéssel és izgalommal küldöm a kóstolót. :) ...hátha összebarátkoztok. ;)
Törlés