2019. március 24.

Aszalt paradicsomos szendvicskrém csírával









Ez a szendvicskrém klassz választás lehet reggelire, uzsonnára, vacsorára, vagy vendégváráshoz. Közeledik a húsvét, így akár az ünnepre is elkészíthetjük. :) Én most egyszemélyes mini kalácsokat sütöttem hozzá, de igazából bármihez ehetjük. ...csak jó sok legyen. :D










Hozzávalók:
35 dkg mascarpone
8-10 db aszalt paradicsom (olajban eltett)
2 gerezd reszelt fokhagyma
1 marék póréhagyma csíra
1 marék mustárcsíra
1 tk. szárított bazsalikom

bors

A tálaláshoz:
frissen sült kenyér vagy kalács
póréhagymacsíra
mustárcsíra

  1. A mascarponét tálba tesszük. Hozzáadjuk az olajtól lecsepegtetett, apró kockákra vágott aszalt paradicsomot, a fokhagymát és a finomra vágott csírát. 
  2. Ízesítjük sóval, borssal, bazsalikommal és kikeverjük a krémet. Fogyasztásig hűtőben tartjuk. 
  3. Tálaláskor frissen sült zsemlét vagy kalácsot és csírát kínálunk mellé.





 







A receptet megtaláljátok a Kifőztük szeptemberi számában is. :)



2 megjegyzés:

  1. Ajj, micsoda gyönyörűség! :) A mascarpone és az aszalt paradicsom jó barátok, volt alkalmam egyszer kipróbálni egy előételem kapcsán. Csírákkal isteni lehet! :) Kaphatok vacsira? *.*

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen! ♥
      Remélem, hogy elfogadjátok ma vacsorára. :) A késés miatt kárpótlásul dupla adagot küldök!

      Törlés