2018. augusztus 11.

Olasz sült tojás









Ez egy roppant egyszerű, de nagyon finom étel. :) Amíg előkészülünk, a sütő is bemelegszik. 10 perc alatt megsül, addig hűsölünk egy limonádéval és már ehetünk is. :)









Hozzávalók 2 személyre:
5 dkg füstölt, húsos szalonna
1 vöröshagyma
1/2 piros húsú kaliforniai paprika
3 gerezd fokhagyma
3 dl paradicsompüré (8,5 ref %-os)
2-3 szál friss oregánó
2-3 szál friss bazsalikom

bors
2 nagy tojás
5 dkg reszelt sajt

A tálaláshoz:
pirított kenyérszeletek


  1. Az apró kockákra vágott szalonnát serpenyőben zsírjára sütjük. Hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, a felkockázott paprikát és a vékonyra szelt fokhagymát, majd közepes lángon néhány percig együtt pirítjuk. 
  2. Fűszerezzük, felöntjük a paradicsompürével és kis lángon összefőzzük. 
  3. A paradicsomos ragut elosztjuk két sütőtálkában. A tetejükre egy-egy tojást ütünk, megszórjuk reszelt sajttal és 220°C-ra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt készre sütjük az ételt. Pirított kenyérszeletekkel tálaljuk.














A receptet megtaláljátok a Kifőztük júliusi számában is. :)
 

2 megjegyzés: