2018. július 9.

Tonhalkrém









Ez egy végtelenül egyszerű és emellett nagyon finom kence. :) Aki szereti a tonhalat, annak bátran ajánlom. Pirítósra, sós kekszre halmozva, vagy mártogatónak is remek választás.









Hozzávalók:
4 db 80 g-os konzerv tonhal (olajban eltett)
3 ek. mascarpone
2 ek. balzsamecet
2 ek. citromlé
1 ek. szójaszósz

bors

A tálaláshoz:
pirított kenyérszeletek
friss csíra vagy zöldségek


  1. Az olajtól lecsepegtetett tonhalat a többi hozzávalóval együtt késes aprítóba tesszük és krémesre dolgozzuk. Tálkába téve fogyasztásig hűtőben tartjuk. 
  2. Pirított kenyérszeletekkel, friss csírával vagy zöldségekkel tálaljuk.














A receptet megtaláljátok a Kifőztük júniusi számában is. :)

4 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta kis szendvicsek. :) Itt az ideje, hogy megkóstoljam a tonhalat krémesített formában. Hozzájárulsz? :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez csak természetes! :) Bocsi a késlekedésért, kárpótlásul dupla adagot küldök, mert bízom benne, hogy ízleni fog! :)

      Törlés
    2. :) A késlekedés sose baj, ha dupla adag a vége. :D Köszi, nagyon fincsi volt! :)

      Törlés