2018. július 25.

Cukkinis almaropogós









Kicsit furán hangzik, de nagyon finom. :) Az igazság az, hogy kezdenem kellett valamit a pulton árválkodó három almával. Persze nyersen is szeretjük, csak úgy, de most valami édességet szerettem volna belőlük készíteni. A kamrába lépve megakadt a szemem egy csinos kis cukkinin, ami a többiekkel együtt ott ült a ládában. Gondoltam, hogy ha a zöldség- és cukkinipakorát szeretjük akkor talán egy édes változatot is ki lehetne próbálni. Hát, mi tagadás, megsütni tovább tartott, mint megenni. :D Kívül ropog, belül puha; langyosan egy jó adag fagyival remek délutáni desszert. ;)










Hozzávalók 4 személyre:
3 nagyobb savanykás, kemény húsú alma reszelve
~40 dkg cukkini reszelve

10 dkg sima liszt
1/3 kk. só
1 kk. őrölt fahéj

A forgatáshoz:
fahéjas kristálycukor

A tálaláshoz:
vaníliafagylalt

  1. Az almát és cukkinit levétől kicsit kinyomkodjuk, tálba tesszük. 
  2. Hozzáadjuk a lisztet, a sót és a fahéjat, majd az egészet alaposan összekeverjük.
  3. Egy nagy serpenyőben ujjnyi olajat közepesen forróra melegítünk. Az almás keverékből evőkanálnyi halmokat teszünk az olajba. Kissé ellapítjuk, majd mindkét oldalukon aranybarnára sütjük. 
  4. Papírtörlőre szedve alaposan leitatjuk róla a felesleges olajat. 
  5. A cukkinis almaropogóst fahéjas cukorba forgatva, vaníliafagylalttal tálaljuk. 














Tipp: Lehetőleg olyan almafajtát válasszunk hozzá, ami főzés/sütés közben nem esik szét, nem kásás, különben a ropogós, nem lesz ropogós, ami nem feltétlenül gond, de úgy rengeteg olajat képes magába szívni, ami viszont nem annyira szerencsés. ;)


...ééés "ő" lett az 1000. bejegyzés :D
 

2 megjegyzés:

  1. A ropogós is, a fagyi is, pláne így együtt, nekem biza ízlene. :) Kaphatok ma belőle? De az se baj, ha csak holnap. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :) Örülök, hogy tetszik! Remélem nem bánod, hogy most küldök belőle. Cserébe a késésért, tripla adag megy! ;)

      Törlés