2018. június 6.

Csokoládés habkeksz









A keksz, ami nem is igazán keksz inkább habcsók. ...vagy habcsókkeksz. ...vagy mégis inkább habkeksz. ...na jó, ezt nem ragozom tovább. :D Egy biztos, nálunk nagy kedvenc lett. Könnyű, ropogós, nagyon csokoládés -nagyon édes-, és amilyen egyszerű, olyan finom. Csokoládé- és habcsókkedvelőknek bátran ajánlom kipróbálásra. :)









Hozzávalók:
12 dkg tojásfehérje
35 dkg porcukor
3 dkg holland kakaópor
10 dkg étcsokoládé
2 evőkanál étkezési keményítő
1 teáskanál 10%-os ecet


  1. A tojásfehérjét az ecettel elkezdjük habbá verni. Közben apránként hozzáadjuk a porcukrot. 
  2. Mikor szép sima a hab, beledolgozzuk a kakaóport, az étkezési keményítőt és az apróra vágott csokoládét. 
  3. A tésztából sütőpapírral bélelt tepsire teáskanálnyi halmokat adagolunk, egymástól 4-5 cm távolságra. A kekszet 180°C-ra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt készre sütjük. 
  4. A sütőpapíron hagyva ~20 percet pihentetjük. Ezalatt kihűl, megszilárdul így a papírról könnyedén leszedhető. Jól záródó dobozba téve napokig eláll.















A receptet megtaláljátok a Kifőztük májusi számában is. :)


Ötlet innen: Pinterest 

2 megjegyzés:

  1. Azta, de mutatós ez a habkeksz! :) Most igen jólesne, pl. fájdalomcsillapítónak jöhetne. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! :) Máris küldöm, de remélem, hogy már csak önmaga miatt kell. ;)

      Törlés