2018. május 29.

Eton mess









Ez is egy olyan desszert, amivel már évek óta szemezek, de eddig váratott magára. Ennek legfőbb oka az, hogy habcsók nálunk jellemzően karácsony táján készül... Olyankor viszont nincs friss eper. :D No nem, mintha olyan bonyolult lenne a habcsók, csak elég ritkán sütök. A "nagy áttörés" most annak köszönhető, hogy a tavaly elültetett eperpalántákon szép számmal érik a finom édes gyümölcs. A saját eper mellé pedig "muszáj" volt habcsókot is sütni. :D Ez a desszert amúgy amilyen egyszerű, olyan finom és igen sok variációja létezik. Pedig csak három -na jó, négy- hozzávaló. :D Én most szimplán, rétegezve készítettem.









Hozzávalók 4 személyre:
25 dkg eper (tisztítva, behűtve)
2 dl habtejszín
2 ek. porcukor
12 habkarika

A díszítéshez:
4-8 mini habcsók

  1. Az epret nagyságtól függően 4-8 cikkre/kockára vágjuk. Lehintjük 1 evőkanál porcukorral. Átforgatjuk, félre tesszük.
  2. A habtejszínt 1 evőkanál porcukorral lágy habbá verjük. 
  3. A cukrozott eper felét elosztjuk 4 pohárban. Az eper tetejére tördeljük a habkarikákat, erre tejszínhabot kanalazunk, majd elosztjuk rajta a maradék epret. 
  4. A desszert tetejét habcsókkal díszítjük, azonnal fogyasztjuk.













Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése