2018. április 10.

Áfonyás-pudingos csiga









Szeretem ezt a fajta tésztát, mert nem kell sokat várni a pihentetéssel. :) Így aztán elég sokszor előkerül. Főleg csiga formában. Most puding és áfonyalekvár került bele, mert nagyon szeretem az áfonyát. Akár reggelire, uzsonnára, vagy egy tartalmas leves után második fogásként is klassz lehet. :)









Hozzávalók egy 20x32x7 cm-es tepsihez:
A tésztához:
50 dkg sima liszt
2,5 dl langyos tej
2,5 dkg friss élesztő
6 dkg cukor
7,5 dkg olvasztott vaj
1 tojás


A töltelékhez:
4 dl tej
1 csomag főzős pudingpor (fehér csokoládés vagy vaníliás)
4 ek. cukor
7-8 ek. áfonyalekvár

A tálaláshoz:
porcukor



  1. A töltelékhez a tejből, pudingporból és cukorból a leírásnak megfelelően sűrű pudingot főzünk. A tűzről levéve fóliát simítunk a tetejére (így nem bőrösödik), kihűtjük. 
  2. A tésztához a tejben 1 kanál cukorral és 1 kanál liszttel felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet, a cukrot, a sót tálba mérjük és a többi hozzávalóval együtt összeállítjuk a tésztát. Gombóccá formázzuk, 10 percet pihentetjük. 
  3. A tésztát lisztezett deszkán ~35x60 cm-es téglalappá nyújtjuk. Megkenjük a kihűlt pudinggal és elosztjuk rajta az áfonyalekvárt. 
  4. A tésztát a hosszabbik oldalánál fogva óvatosan feltekerjük, majd 15 egyforma részre vágjuk. A csigákat sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk. 190°C-ra előmelegített sütőben ~30 perc alatt készre sütjük. 
  5. Langyosan, vagy kihűtve, porcukorral hintve tálaljuk.















A receptet megtaláljátok a Kifőztük áprilisi számában is. :)

 

2 megjegyzés:

  1. Ezt a csiguszt biza én is szeretném! ♥ Nagyon mutatós ebben a jópofa tepsiben a cuki bögrékkel. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! :)
      De jó! Akkor máris indítom a küldeményt. Vacsorára épp odaér. :)

      Törlés