2018. április 18.

Áfonyás-mandulás mini torta









Ezek a mini torták amilyen egyszerűek, olyan finomak. :D Nagyon szeretem az áfonyát, így aztán nem meglepő, hogy ezekbe a sütikbe is csempésztem egy keveset. Igaz, most még lekvár formájában, mert a frissre még várni kell. A krém töménynek tűnhet -az is :D- de az áfonya fanyarsága klasszul ellensúlyozza.









Hozzávalók 4 db 8 cm átmérőjű pudingformához:
A tésztához:
10 dkg sima liszt
4 dkg finomra őrölt mandula
10 dkg cukor
0,8 dl olaj
2 tojás
6 g sütőpor
1 csipet só

A formákhoz:
vaj
sima liszt

A krémhez:
15 dkg vaj
20 dkg porcukor
10 dkg mascarpone
2 ek. áfonyalekvár

A díszítéshez:
pirított szeletelt mandula

  1. A tésztához a tojást a cukorral és az olajjal elhabarjuk. 
  2. A száraz hozzávalókat tálba mérjük, hozzáadjuk a tojásos keveréket és az egészet sima tésztává dolgozzuk. 
  3. A masszát a vajazott, lisztezett formákba kanalazzuk, és 180°C-ra előmelegített sütőben ~20 perc alatt készre sütjük. A formából kivéve, rácsra téve kihűtjük. 
  4. A tortaalapok közepéből kiskanállal kiszedjük a tésztát. 
  5. A krémhez a vajat, a mascarponét, és a porcukrot kihabosítjuk. 4 evőkanálnyit kikeverünk az áfonyalekvárral és ezzel a krémmel töltjük meg a torták közepét. 
  6. A maradék mascarponés krémet csillagcsöves habzsákba töltjük és feldíszítjük vele a süteményeket. A tetejükre szeletelt mandulát szórunk, tálalásig hűtőben tartjuk.














A receptet megtaláljátok a Kifőztük márciusi számában is. :)
 

2 megjegyzés:

  1. Nagyon cuki kis tortákat sütöttél! :) ♥ Szeretem én az ilyen "tömény" krémet, pláne ha gyümölcs is társul mellé. :D Nálunk most épp nincs süti, úgyhogy különösen jól esne a kóstoló. *.*

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :) Köszi!
      Akkor máris indítom, nehogy süti nélkül maradjatok! ;)

      Törlés