2018. március 28.

Tojáslikőr









Évek óta szemezek ezzel az itókával Mohánál. :) Eddig egyszer csináltam -bár én inkább csak kuktáskodtam- tojáslikőrt barátnőmmel, aminek van már vagy 20 éve. :D ...na az sem most volt. Az a likőr nyers tojással készült, talán ezért is volt bennem sokáig, hogy inkább kihagyom. Aztán rátaláltam erre a receptre és megígértem magamnak, hogy egyszer elkészítem. Most végre eljött az ideje. :D Nincs is erre jobb alkalom, hisz mindjárt itt a húsvét. A hozzávalók mennyiségén kicsit változtattam az itthoni készlethez igazodva. Mert hogy most sem készültem rá tudatosan, ez amolyan "mostvagysoha" pillanat volt. :D 









Hozzávalók:
5 tojássárgája

20 dkg porcukor
4 dl habtejszín
2 dl vodka
2 vaníliarúd

  1. 3 dl tejszínt a felhasított vaníliarudakkal együtt felforrósítunk.
  2. A tojássárgáját habosra keverjük a porcukorral és a megmaradt tejszínnel.
  3. A forró, vaníliás tejszínt -amiből előzőleg kihalásztuk a vaníliarudakat- folyamatos keverés mellett, vékony sugárban csorgatva a tojássárgájához adjuk.
  4. Az egészet visszatesszük a tűzre és takarék lángon, folyamatos keverés mellett besűrítjük. A tűzről levéve kihűtjük. Hozzáadjuk a vodkát, elkeverjük, majd üvegekbe szűrjük és hűtőbe tesszük fogyasztásig.














 

4 megjegyzés:

  1. Juj, nagyon klassz! ♥ Csodás színe van a likőrödnek, és biztos nagyon finom is. :) Kaphatok belőle egy kis kupicával? *.*

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! ♥
      :D Akár kettővel is! ;) Pláne, ha ilyen szépen nézel! :D

      Törlés
    2. Angyal vagy, köszönöm! ♥ Megsúgom (itt így nyilvánosan :D), hogy pár napja amúgy rákaptam a krémlikőrökre. :D Egészségünkre váljék! :D

      Törlés
    3. :D Kocc! Egészségünkre!

      Törlés