Oldalak

2018. február 23.

Mascarponés fánkfelfújt










Mint ha már említettem volna, hogy nálunk a fánk mindig nyerő. Most egy kicsit tovább gondoltam és egy jó kis desszertet készítettem belőle. Bevallom azért is, mert mostanában -bármennyire is szeretjük a fánkot- egy kicsit túlzásba estem és a nagy adag Oliebollen nagyjából fele megmaradt. Talán azért is, mert késő délután sültek ki és hát lássuk be, ennyi fánkot nem lehet estére megenni. :D Nem hagyhattam veszni a kis "gombócokat", így hát átlényegültek felfújttá. :) Persze, ha nincs otthon épp parlagon heverő fánk, akkor akár kalácsból, briósból, vagy effélékből is készíthetünk hasonló süteményt.










Hozzávalók:
24-26 db kis fánk (Oliebollen)
2 dl tejszín
2 tojás
5 ek. porcukor
20 dkg mascarpone
1 citrom reszelt héja
kevés vaj a forma kikenéséhez


  1. A tejszínt elhabarjuk a tojásokkal és 3 evőkanál porcukorral. 
  2. A mascarponét ízesítjük a citromhéjjal és kikeverjük 2 evőkanál porcukorral. 
  3. A sütőformát kivajazzuk, az alját kirakjuk fánkokkal. Rákanalazzuk a mascarponekrém felét. Újabb fánkréteg után ismét mascarponekrém következik, majd a sort egy utolsó fánkréteggel zárjuk. 
  4. Óvatosan rácsorgatjuk a tojásos keveréket. ~20 percig pihentetjük. Lefedjük alufóliával és 160 °C-ra előmelegített sütőben ~1 óra alatt készre sütjük. 
  5. A formában hagyjuk hűlni ~1/2 órát, ezután szeleteljük. Tálaláskor porcukorral hintjük.















A receptet megtaláljátok a Kifőztük februári számában is. :) 

2 megjegyzés:

  1. Fánk = ♥, mascarpone = ♥, felfújt = ♥ ...és hogy mindezek ebben a szemrevaló desszertben öltöttek testet, az különösen tetszik nekem, mert imádom az ilyen típusú édességeket :) Fotók = ♥

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ♥ ♥ ♥ :D
      Köszönöm szépen! Örülök, hogy neked is tetszik! :) Máris küldöm a kóstolót fénypostával! :)

      Törlés