2017. június 3.

Málnakrémes szelet









Már érik a málna. :D Igaz, a "hatalmas" málnásból még csak pár maréknyi érett szemet lehetett levadászni. Egy része elfogyott frissen, a maradék a sütire került díszítésnek. :) A piskótához a tavalyi aranytartalékból használtam. :D A málnás körüli nyüzsgés és zsongás biztos jele annak, hogy ebből a gyümölcsből nem lesz hiány az idén. (Ezt gyorsan le is kopogom. :)) Ez a málnakrémes szelet nagyon ízlett mindenkinek, úgyhogy biztosra veszem, hogy lesz még a nyáron. ...sokszor... ;)









Hozzávalók:
A tésztához:
4 tojás
5 ek. fehér tönkölyliszt
1 ek. étkezési keményítő
4 ek. cukor
1/2 kk. vaníliapor
1/2 kk. sütőpor
csipet só
2 marék málna (lehet mirelit is)
kevés vaj és liszt a formához

A krémhez:
10 dkg vaj
10 dkg mascarpone
20 dkg porcukor
15 dkg málna
2 ek. cukor

A díszítéshez:
figurina formacukor
piros és sárga málnaszemek

  1. A tésztához a tojásokat elhabarjuk a cukorral. Hozzáadjuk a sóval és sütőporral elkevert lisztet, az étkezési keményítőt és a vaníliaport. Kikeverjük a tésztát, majd óvatosan beleforgatjuk a málnaszemeket. 
  2. A tésztát vajazott, lisztezett formába öntjük, elegyengetjük és 180°C-ra előmelegített sütőben ~30 perc alatt készre sütjük. Hűlni hagyjuk. 
  3. A krémhez a málnát a 2 evőkanál cukorral addig forraljuk, míg kissé besűrűsödik. Szitán átpasszírozzuk. 
  4. A mascarponét a vajjal és porcukorral kihabosítjuk. Hozzáadjuk a gyümölcspürét, elkeverjük. A kihűlt piskóta tetejét bevonjuk a málnás krémmel, majd néhány órát hűtőben pihentetjük a süteményt. 
  5. Tálaláskor tetszőleges formára szeleteljük,  formacukorral és málnával díszítjük.














A receptet megtaláljátok a Kifőztük májusi számában is. :)
 

2 megjegyzés:

  1. Jaj, úgy szeretem a málnát és a málnás sütiket! :) Kaphatok a tiédből? Nagyon tetszik. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De jó! Köszi! :) Már indítom is a szeleteket, ebéd utánra odaérnek ;)

      Törlés