2017. június 21.

Gyümölcsös fagylalttorta









Az ilyen meleg nyári napokon nincs is jobb, egy kis házi fagyinál. :) Én most torta formába "öntöttem". Az alapja a tiramisu főzött krémje lett. Mert szeretjük és mert roppant egyszerű. :D Már javában terem a málna. A ribizli is kitett magáért az idén. Epret pedig párom szüleitől kaptunk. :) Én nem nagyon tudtam várni a szeleteléssel, ezért a torta közepe még kicsit fagyosabb volt, de azért megküzdöttem vele. :D A lényeg, hogy finom. ...és hideg. Ami ilyen melegben legalább ugyanolyan fontos szempont. :D









Hozzávalók egy ~16 cm-es magasfalú formához:
8 dkg vajas keksz darálva
4 dkg olvasztott vaj
4 nagy tojás
6 ek. cukor
1 vaníliarúd kikapart magja
50 dkg mascarpone
2 ek. porcukor
2 marék eper
2 marék málna
2 marék ribizli


  1. A kekszet a vajjal elkeverjük és a formába szórjuk. Elegyengetjük, lenyomkodjuk. A forma oldalát belülről sütőpapírral béleljük.
  2. A tojásokat a cukorral elhabarjuk, vaníliával ízesítjük. Gőz fölött -óvatosan, nehogy a tojás kicsapódjon-, állandó keverés mellett felfőzzük a krémet. Ha kész, hűlni hagyjuk.
  3. A mascarponét a porcukorral jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a főzött krémet és simára dolgozzuk.
  4. A kekszes alapra 1 marék epret rendezünk, majd rákanalazunk egy adag krémet. Elegyengetjük, hogy ne maradjon közte levegőbuborék. Elrendezzük rajta a második marék epret, ezt is krémmel borítjuk. Majd hasonlóan járunk el a málnával és ribizlivel. 
  5. Az így elkészített "tortát" mélyhűtőbe tesszük egy éjszakára.
  6. Fogyasztás előtt legalább 30 perccel kivesszük a hűtőből. Tetejét friss gyümölcsökkel díszítjük. 












4 megjegyzés:

  1. Ámuldozom, hogy milyen szép ez a torta! :) Biztos nagyon finom is, és ez látszik is rajta. Örülök, hogy meg tudtad mutatni a belsejét is, mert igazán mutatós. :)
    Nem tudom, mik azok a lyukak az oldalán, de nagyon jól áll a tortának. :D Az én tányéromon/tányéromnak is jól állna egy nagy szelet a fagyitortádból... :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! ♥ Örülök nagyon, hogy tetszik! :)
      :D Igen, az a sorminta. :D A ribizliszemek kigurultak a krém szélére és most ott kukucskálnak. :)
      Máris indítom a szeleteket, hogy gyorsan odaérjenek. Bocsi a késésért, de némi zűr volt az űrben. :D

      Törlés
  2. Még nézni is gyönyörűség, hát még enni!? Ügyes vagy.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De kedves vagy! ♥ Köszönöm szépen! :)

      Törlés