Oldalak

2017. május 3.

Gombás-csirkés egytál orzo tésztával









Könnyű, egyszerű, gyors. ...és gombás. :D Szeretem az egytálételeket, mert viszonylag keveset kell mosogatni utánuk. :) No persze nem csak ezért. Hanem azért is, mert tényleg gyorsan elkészülnek. Ezt a csirkés variációt már nagyon rég kinéztem magamnak egy receptfüzetből, de valahogy mindig elmaradt. Talán azért is, mert nemigen szokott itthon lenni orzo tészta. Nemrégiben belebotlottam az egyik boltban, így aztán hazajött velem egy csomag. Utólag jöttem rá, hogy alaposabban is tanulmányozhattam volna a csomagolását, mert nem durumlisztből készült, így aztán főzés közben kissé összeállt. Ám ez az ízén semmit sem változtat. :) Lesz még nálunk ilyen, addigra beszerzek "rendes" tésztát is hozzá.









Hozzávalók 4 személyre:
1 nagy csirkemellfilé
20 dkg barna csiperke
2 gerezd fokhagyma
15 dkg orzo tészta
1 ek. vaj
1 ek. olívaolaj
4 dl csirke alaplé
2 dl tejszín

bors
csipet őrölt szerecsendió
1/2 kk. őrölt majoránna
kis csokor petrezselyem

  1. A húst 8 egyforma részre vágjuk. Magas falú serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, majd a sóval, borssal fűszerezett csirkemell-darabok minden oldalát 1-2 perc alatt pirosra sütjük. A serpenyőből kivéve melegen tartjuk. 
  2. A visszamaradt szafthoz adjuk a vajat, a finomra vágott vöröshagymát, a vékonyra szelt gombát. Fűszerezzük majoránnával, szerecsendióval. Addig pirítjuk, míg a gomba szép színt kap. 
  3. Hozzáadjuk a tésztát, a reszelt fokhagymát, a finomra vágott petrezselymet és további 2-3 percig pirítjuk. 
  4. Felöntjük az alaplével és a tejszínnel, sózzuk, borsozzuk. A húst visszatesszük a serpenyőbe és lefedve 30-35 perc alatt készre pároljuk az ételt. Tálaláskor friss petrezselyemmel megszórjuk.














A receptet a Kifőztük áprilisi számában is megtaláljátok. :)

4 megjegyzés:

  1. Abszolút a Kutyafülnek való étek, de én is örömmel megkóstolnám, mert kíváncsi vagyok az orzo tésztára, és így együtt az egész ételre. :) Biztos fincsi. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! :D Máris indítom! Kutyafül dupla adag gombát kap hozzá. :) Te meg nem! :D Amúgy ez az orzó tészta jópofa, csak tényleg figyelni kell, hogy miből van, ha hosszabb főzésre szánja az ember lánya. :)

      Törlés
    2. Köszönjük szépen, fincsi vacsink lesz ma. :) A neve is érdekes, úgyhogy ki fogom próbálni egyszer, és ahogy javasoltad, durumliszteset veszek majd. :)

      Törlés
    3. :) Egészségetekre! :)

      Törlés