Oldalak

2017. április 9.

Mogyorós csokoládéital








 
Egy finom forró -vagy épp hideg- csokoládéital bármikor jöhet. Pláne, ha egy kis (sok) mogyorókrém is lapul benne. ;) Reggelire, tízóraira, vagy uzsonnára is készíthetjük. Nem is kell hozzá más, csak egy kényelmes hely, ahol nyugodtan elkortyolhatjuk. :)









Hozzávalók 2-4 személyre:
3 dl tejszín
3 dl tej
3 ek. mogyorókrém
2 ek. holland kakaópor
2 ek. nádcukor vagy erythritol
1 tk. étkezési keményítő

Továbbá:
tejszínhab
holland kakaópor

  1. Kis fazékban felmelegítjük a tejszínt. Hozzáadjuk a mogyorókrémet, a kakaóport, a cukrot és 2 dl tejet. 
  2. Lassú tűzön, folyamatos keverés mellett felfőzzük. 
  3. Az étkezési keményítőt feloldjuk 1 dl tejben, majd besűrítjük vele a csokoládéitalt. 
  4. Poharakba töltjük, tejszínhabbal díszítjük és meghintjük kakaóporral. Melegen és hidegen is kínálhatjuk. 
















A receptet megtaláljátok a Kifőztük márciusi számában is. :)
 

2 megjegyzés:

  1. Úgy szeretem ezeket a szép képeket erről a mutatós itókáról! :) Már vártam, hogy mikor láthatom az összes fotót, és hogy mikor kérhetek belőle. Most végre eljött az idő. :) Kaphatok?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! :) ♥
      Hát persze, máris indítom, egy kis extra házi mogyorókrémmel és tejszínhabbal. ;)

      Törlés