2017. április 20.

Fokhagymás tojáskrém









Húsvét után, nálunk a megmaradt főtt tojásokból többnyire tojáskrém készül. :) Szeretem az ilyen krémeket, mert nagyon jól variálhatóak. Most fokhagymával ízesítettem, mert ilyet már rég csináltam. Pirítósra, szendvicsbe kerül, de akár salátadresszinget is készíthetünk belőle. 









Hozzávalók 4 személyre:
8 tojás (keményre főzve, tisztítva)
2 ek. tejföl
2 ek. majonéz
2 ek. mustár
3 gerezd fokhagyma
2 ek. vaj
kis csokor petrezselyem

bors
szerecsendió

A tálaláshoz:
fekete olívabogyó
frissen sült kenyérrúd


  1. Egy serpenyőben a vajon világos aranyszínűre dinszteljük a reszelt fokhagymát. A tűzről levéve langyosra hűtjük. 
  2. A tojásokat cikkekre vágjuk, tálba tesszük, majd villával összetörjük. Hozzáadjuk a fokhagymás vajat, tejfölt, majonézt, mustárt és a finomra vágott petrezselymet. (Utóbbiból keveset félreteszünk a tálaláshoz.) 
  3. Ízesítjük sóval, borssal, csipet szerecsendióval, majd kikeverjük a krémet. Hűtőben néhány órát pihentetjük. 
  4. Tálaláskor a kenyérrudakat felkarikázzuk, ráhalmozzuk a tojáskrémet; olívabogyóval és petrezselyemmel díszítjük.














A receptet a Kifőztük áprilisi számában is megtaláljátok. :)
 

2 megjegyzés:

  1. Hmmm, de guszta falatkák! :) Nagyon szeretném, hiszen minden olyan megvan benne, ami a kedvemre való. :) Előételnek (ebéd előtt) küldenél párat?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De jó! Örülök, hogy tetszik! Nyithatod az ablakot, mert már ott topognak a párkányon! :)

      Törlés