Oldalak

2016. december 19.

Csirkemell hagymás burgonyabundában, szilvás-fetás zöld salátával








 
Egy ehhez hasonló fogást néhány éve láttam valamelyik főzős műsorban. Persze akkor csak a szemem meresztettem, nem írtam le a pontos receptet, így most a saját fejem után mentem. :) Akár egy ünnepi ebéden, vagy vacsorán is megállja a helyét. Külön köret nem is kell hozzá, csak egy jó kis saláta, esetleg befőtt, kompót, vagy valamilyen gyümölcsszósz. A salátába más gyümölcsöt is tehetünk, ha nincs szilva. Akár almát, narancsot, ananászt... :)









Hozzávalók 4 személyre:
1 csirkemellfilé

bors
3 evőkanál olívaolaj

A tésztához:
50 dkg főtt burgonya (kihűtve)
15 dkg sima liszt
1 evőkanál zsír
5 dkg ropogós, sült hagymakocka (konyhakész)

A salátához:
4 nagy marék madársaláta
8 szem szilva
10 dkg feta sajt
10 dkg pirított dió
3 evőkanál méz
2 evőkanál balzsamecet


  1. A húst 8 egyforma részre vágjuk. A szeleteket fűszerezzük sóval, borssal. Serpenyőben felhevített olívaolajon mindkét oldalukat átpirítjuk, majd fedő alatt puhára pároljuk. A serpenyőből kivéve langyosra hűtjük. 
  2. A burgonyát áttörjük és a többi hozzávalóval együtt összeállítjuk a tésztát. Lisztezett deszkán ~40x40 cm-es négyzet formára nyújtjuk, 8 egyenlő darabra vágjuk. 
  3. A tésztarészeket kezünkkel akkorára formáljuk, hogy egy-egy hússzeletet bele tudjunk csomagolni. Ezután sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk és 185°C-ra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. 
  4. A salátához a mézet csipet sóval és balzsamecettel kikeverjük. A szilvát kimagozzuk és a fetával együtt apró kockákra vágjuk. A madársalátát tálba tesszük, hozzáadjuk a diót, szilvát, feta sajtot. Meglocsoljuk az öntettel és óvatosan átforgatjuk. A bundás hús mellé kínáljuk.














A receptet a Kifőztük decemberi számában is megtaláljátok. :)
 

4 megjegyzés:

  1. Amikor ezt a finomságot megláttam a magazinban, csak lestem, hogy hű de klassz. :) Most meg aztán pláne csak nézek, mert a többi fotó láttán már úgy korog a gyomrom, hogy az már kínos. :D Nem segítenél az én nagy problémámon? :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :D De aranyos vagy!
      No, hát akkor ezt gyorsan orvosolandó, már be is kapcsoltam a fénypostát, indul az extra adag kóstoló! :)

      Törlés
    2. Már tömöm a fejem, és bólogatok ezerrel, hogy messziről is lásd, mennyire ízlik. Köszönöm! ♥

      Törlés