2016. szeptember 28.

Marokkói lencseleves








 
Tagadhatatlanul beköszöntött az ősz. Meglehetősen csípősek a reggelek. Ilyenkor az ember valami tartalmas és melengető ételre vágyik. Pláne, hogy egy-két hete még igencsak melegek voltak, így kicsit nehezebben átállni az őszi-téli menüre. Ez a leves klassz választás lehet, ha valami ilyesmire vágyunk. :)









Hozzávalók 6-8 személyre:
40 dkg vörös lencse
1 nagy fej vöröshagyma
1 sárgarépa
1 paradicsom
2-3 gerezd fokhagyma
1 kk. őrölt római kömény
1/2 kk. őrölt koriander

1,2 l víz + a hígításhoz

A tálaláshoz:
2 fej vöröshagyma
2 ek. olívaolaj


  1. A zöldségeket megtisztítjuk, felkockázzuk. 
  2. A lencsét átmossuk, majd a zöldségekkel együtt lábasba tesszük. Felöntjük vízzel, fűszerezzük, majd közepes lángon addig főzzük, míg a lencse megpuhul és szétesik. 
  3. A levest botmixerrel krémesre turmixoljuk. Ha kell még fűszerezzük, ízlés szerin hígítjuk és egyet forralunk rajta. 
  4. A hagymát megtisztítjuk vékonyan felszeleteljük, karikákra szedjük. Serpenyőben felhevített olajon addig pirítjuk, míg aranybarna és édes lesz. Tálaláskor a leveshez kínáljuk.














A receptet megtaláljátok a Kifőztük szeptemberi számában is. :)
 

2 megjegyzés:

  1. Hű, de klassz ez a leves! :) Szépek a színek is. :) És képzeld, mindenem van hozzá itthon! :D De azért kérek szépen kóstolót, csak hogy tudjam, pontosan milyennek is kell lennie. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ♥ Köszönöm! :) Ó, akkor máris küldöm, extra adag sült hagymával. ...természetesen... ;)

      Törlés