2016. augusztus 2.

Húsos palacsinta









Igen, igen, megint palacsinta. :D ...és megint sós. De hát ha egyszer tényleg annyira szeretjük. :) Ez a palacsinta nagyon hasonlít arra, amit Párom Anyukája szokott készíteni. Nem volt kérdés, hogy itthon reprodukálni kell, mert nagyon finom. Volt már régebben a blogon egy hasonló recept, de ez most egy új, kicsit átdolgozott és továbbfejlesztett változat. Ami legfőképp a töltelék mennyiségének növekedésére vonatkozott. :D ...és a formázásra. ...jó, még jött hozzá egy kis tejszín, de tényleg ennyi. ;)










Hozzávalók 4 személyre:
(egy 29 cm-es ovális sütőtálhoz)
14 db frissen sült, üres palacsinta

A töltelékhez:
40 dkg darált hús
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 kis csokor petrezselyem
2-3 ek. olívaolaj
1 ek. sima liszt
őrölt paprika

bors
0,5 dl víz
3 ek. tejföl

Továbbá:
6 ek. tejföl
6 ek. tejszín
kevés őrölt paprika


  1. A finomra vágott vöröshagymát olívaolajon megdinszteljük. 
  2. Hozzáadjuk a húst és kevergetve lepirítjuk. Ízesítjük sóval, borssal, reszelt fokhagymával és finomra vágott petrezselyemmel. Meghintjük őrölt paprikával, liszttel, átkeverjük, felengedjük vízzel és belekeverjük a tejfölt. Lehúzzuk a tűzről, kicsit hűlni hagyjuk. 
  3. A tejfölt és tejszínt kikeverjük, őrölt paprikával fűszerezzük. 
  4. A palacsintákat megtöltjük a raguval, feltekerjük, majd félbe vágjuk és a sütőtálba rendezzük. 
  5. A tetejére kanalazzuk a tejszínes tejfölt és 180°C-ra előmelegített sütőben ~15 perc alatt készre sütjük az ételt.











A receptet a Kifőztük augusztusi számában is megtaláljátok. :)
 

4 megjegyzés:

  1. Hú a mindenit, de szép képek! ♥ És de szép a palacsinta is! :) Imádom, ez az egyik kedvenc palacsintám. Nem is főzök ma délre, hanem futok hozzátok hívás nélkül is. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :D Köszi! ♥ Gyere, gyere, most terítettem meg, mindjárt veszem ki frissen a sütőből és már falatozhatunk is! :)

      Törlés
    2. De jót ettem! :) Most is ilyen finomságra vágyom. :D

      Törlés
    3. :D Már útnak is indítottam! ;)

      Törlés