Oldalak

2016. július 28.

Mézes fetával töltött rétesbatyu









Izgalmas fogás, ami lehet előétel, egy tartalmas leves után második fogás, desszert, vagy akár sajtfogásként is megállja a helyét az étkezés lezárásaként. A feta és a méz nagyon jó párost alkot. A kakukkfű kiemeli az ízeket, a ropogós tészta pedig nagyon klassz a krémes töltelékkel. :)









Hozzávalók 6 db-hoz:
A tésztához:
25 dkg rétesliszt
1 tojássárgája
2 ek. olívaolaj
kb. 1,5 dl langyos víz
1 tk. ecet (10%-os)

A töltelékhez:
25 dkg feta sajt
3 tk. méz
3 kis ág kakukkfű
2 ek. olívaolaj

Továbbá:
3 kis ág kakukkfű
méz
pirított szezámmag


  1. A tésztához a vízben feloldjuk a sót, hozzáadjuk az ecetet. A lisztet tálba mérjük. 
  2. Hozzáadjuk a tojássárgáját, olívaolajat és apránként annyi vizet, amennyivel puha, ruganyos tésztát dagasztunk. 6 egyforma cipóvá formázzuk és olajjal lekenve, fólia alatt ~20 percet pihentetjük. 
  3. A töltelékhez a fetát kikeverjük mézzel, olívaolajjal és a kakukkfű lecsipkedett leveleivel. 
  4. A tésztacipókat kézzel, egyenként ~10x40 cm-es téglalappá húzzuk. A tésztát megszórjuk kakukkfűvel, egyik végébe egy kanálnyi tölteléket teszünk, majd háromszög formára felhajtogatjuk. 
  5. Sütőpapírral fedett tepsire rakjuk a batyukat, tetejüket lekenjük kevés olajjal, majd 200°C-ra előmelegített sütőben ~20 perc alatt készre sütjük. 
  6. Tálaláskor mézet csorgatunk a tetejére és szezámmaggal hintjük. 














A receptet a Kifőztük júliusi számában is megtaláljátok. :)
 

2 megjegyzés:

  1. Naaaa, még úgy nézegettem volna, olyan szép és guszta. De mivel csak 8 fotó van, így visszamentem az elejére, hogy újra végignézzem. :D
    Az egyik batyuba menet közben beleharaptam, hogy lássam-érezzem azt a finom, krémes belsőt. :) Kiváncsivá tettél, egyszer meg kell, hogy süssem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :D Elnézegetést kívánok, de muszáj megreguláznom magam fotószámügyileg. :D A legjobb, ha küldök inkább néhányat kóstolóba, hogy alaposan szemügyre vehesd őket. :)

      Törlés