Oldalak

2016. május 12.

Panini rozmaringos raguval









Ez a szendvics klassz választás lehet, ha egy gyors, könnyű ebéd kell. ...esetleg vacsora. :) A ragu pár perc alatt elkészül, már csak meg kell tölteni a kifliket és mehetnek is a szendvicssütőbe. Bár ez az étel nem a hagyományos, tradicionális változat, ugyanis az eredeti, olasz panini grill-lapon pirított kenyérszeletekből készül, melyeket sonkával, sajttal és mindenféle finomsággal töltenek. :) De mint sok más ételnek -ahogy más országokban is elterjednek-, ennek is sokféle változata készül.












Hozzávalók 4 szendvicshez:
4 joghurtos kifli
30 dkg darált hús
1 kis fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 dl paradicsompüré
2-3 ág friss rozmaring
2-3 ág friss oregánó
1 kk. cukor
2 ek. olívaolaj

bors
reszelt sajt


  1. A raguhoz a finomra vágott vöröshagymát felhevített olajon üvegesre dinszteljük. 
  2. Rátesszük a húst, néhány percig együtt pirítjuk, míg a hús színt kap. Fűszerezzük finomra vágott zöld fűszerekkel, reszelt fokhagymával, sóval, borssal. 
  3. Felöntjük paradicsompürével, ízesítjük cukorral és kevergetve készre főzzük. 
  4. A hosszában félbe vágott kifliket megtöltjük a húsos raguval, reszelt sajttal, és a szendvicssütő grill-lapján pár perc alatt készre sütjük. 
  5. A paninit forrón, friss salátával tálaljuk.














A kifliket ezúttal egyenesre formáztam és a tetejükről lemaradt a sós "bigyó". :) Az édeskés kalácsszerű tészta nagyon jól passzolt a fűszeres raguhoz. :)

Azóta sokszor sütöttem paninit, és most -2017 tavaszán- új fotók is készültek. :)


A receptet a Kifőztük májusi számában is megtaláljátok. :)
 

8 megjegyzés:

  1. Júúúúj, de imádnám! ♥ ♥ ♥ Hogy én az ilyesmit mennyire nagyon szeretem! :) Ez a ragus változat tuti kedvence lenne mindkettőnknek. És az a kifli... ♥ Tökéletes valóban, hogy kalácstésztás, mert én már csak tudom, hogy milyen finom az ilyen típusú "sütött kifli". :D Azt hiszem, ma nálatok ebédelek és vacsorázok, ha nem bánod. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :D De jó! :D Akkor induljatok gyorsan, mert nemsokára ebédidő. ;) Az asztal megterítve, a kiflik csak arra várnak, hogy megtöltsük, megsüssük és megegyük őket. :D Vacsorára meg készítünk újabb adagot. ;)

      Törlés
    2. Hujjuj, az ebédről lemaradtunk, de vacsira ott leszünk, és megesszük az ebédre való adagot is. :D Viszek epres sütit, kétfélét is. ;)

      Törlés
    3. :D No itt aztán lesz habzsi-dőzsi! :D

      Törlés
  2. Étvágygerjesztő finomságot készítettél - ismét! A fokhagymás fotó pedig csodás!

    VálaszTörlés
  3. Akár régi, akár új fotókon látom, még mindig úgy érzem, imádnám. :) Nagyon hangulatos színkavalkád! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :D Köszönöm! Máris indul, épp most lett kész. ;)

      Törlés