Oldalak

2016. május 3.

Mozzarellás buborékkenyér












Egyszerű kenyérféle reggelire, uzsonnára, beszélgetésekhez. :) Fűszeres, a héja ropogós, belül pedig puha és sajtos. :) Készíthetjük persze töltetlenül is, vagy más finomságot is rejthetünk a belsejébe.










Hozzávalók:
40 dkg BL80 kenyérliszt
2 dl langyos víz
2 dkg élesztő
1 tk. cukor
1 tk. morzsolt bazsalikom
1 tk. morzsolt oregánó
2 evőkanál olívaolaj

13 mini mozzarellagolyó


  1. Az élesztőt langyos vízben 1 kanál liszttel és a cukorral felfuttatjuk. A lisztet tálba mérjük, majd a többi hozzávalóval együtt ruganyos tésztává gyúrjuk. 
  2. Olajjal lekenve, letakarva, 1 órát kelesztjük. A sütőt a sütőkővel együtt 250°C-ra melegítjük. 
  3. A megkelt tésztát lisztezett felületen átgyúrjuk, 16 egyenlő részre osztjuk. 13 tésztarészből egyenként kis korongot formálunk, közepükre 1-1 mozzarellagolyót teszünk, majd "becsomagoljuk" és gombóccá formázzuk. Ezeket lisztezett péklapátra, egymás mellé helyezzük virág formában. A megmaradt tésztarészekből 6 kis cipót formázunk és körberakjuk velük a kenyeret. 
  4. A sütő hőmérsékletét 180°C-ra mérsékeljük, a lapátról óvatosan a forró kőre csúsztatjuk a tésztát, majd 30-35 perc alatt készre sütjük.











Tipp: Ez a kenyér most sütőkövön sült, de persze anélkül is elkészíthető. Ez esetben a buborékokat sütőpapírral bélelt tepsire rendezzük, majd 200°C-ra előmelegített sütőbe tesszük és készre sütjük.


A receptet a Kifőztük áprilisi számában is megtaláljátok. :)

6 megjegyzés:

  1. De szép, de jó, az ilyen finomság épp nekem való! :D Azt hiszem, tökéletes vacsora válhatna ezekből a buborékokból... főleg, ha küldenél is kóstolót, mert először a te kezed munkájának eredményét kellene letesztelnem. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :) De jó! Köszi! ♥ Örülök, ha tetszik! Máris indulnak a buborékok! :D

      Törlés
    2. Szuper ebédem és/vagy vacsorám lesz, köszönöm! ♥

      Törlés
  2. Látom ezek a szépségek nem a kipukkanós buborék fajták! Valahol nekem van egy lávakövem ...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :D Nem bizony! Hű... az klassz! Én is ritkán használom, pedig egész más a rajta sült tészta.

      Törlés